Vadhajtások

Sneider harcostársának szivárványbrigádja megtartotta első elnökségi ülését – íme, a vezetők listája

Megtartotta első elnökségi ülését a Mindenki Magyarországa, jelentette be közleményben Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester. Hogy az ülésen mi volt, az nem derült ki belőle, az viszont igen, hogy kik az alapító tagjai a mozgalomnak. Többségében pártjaikat régebben vagy mostanában otthagyó politikusok és expolitikusok – írja az Azonnali.

Hadházy Ákos, Bod Péter Ákos vagy Kész Zoltán nem annyira meglepő a listán, de jobbikos és MSZP-s kötődésű is van az alapítók között. Viszont Sneider Tamás, a Jobbik állítólagos elnöke nincs a listán.

Íme a teljes lista:

Márki-Zay Péter: független hódmezővásárhelyi polgármester, Sneider Tamás új, a Magyar Gárdát zsidó és cigány tagokkal újragondoló, elszánt harcostársa.

Hadházy Ákos: LMP-ből kilépett, immár független parlamenti képviselő, aki most épp az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért gyűjt aláírást.

Ábrahám Júlia: ő idén júliusban lépett ki az LMP-ből, amelynek az egészségügyi szakpolitikusa volt, mert vállalhatatlan lett számára a párt.

Bod Péter Ákos: a közgazdászprofesszor, aki a “rendszerváltást” követően MDF-es parlamenti képviselő, majd jegybankelnök is volt, az idei választás előtt a Fidesz elleni taktikai szavazásért kampányolt.

Elek István: már az MDF-nek és az LMP-nek – és a műfajtól kissé eltávolodva: a Heti Válasznak is – alapító tagja volt, és Orbán Viktornak is adott tanácsokat.

Kaltenbach Jenő: a jogtudós korábban volt az Alkotmánybíróság főtanácsosa, a nemzeti kisebbségek országgyűlési biztosa és az LMP fővárosi közgyűlési frakcióvezetője is.

Kész Zoltán: aki a veszprémi időközin függetlenként lebontotta egy időre a fideszes kétharmadot, 2018-ban viszont vereséget szenvedett a körzetében.

Lengyel Róbert: Siófok független polgármestere, aki korábban a Jobbik által gründolt gittegyletet, a Magyar Polgármesterek Közösségét vezette Vona Gábor felkérésére.

Lukácsi Katalin: egy zsidóimádó liberális, akire mindig úgy hivatkoznak, mint “aki kilépett a KDNP-ből”.

Magyar György: az ismert ügyvéd, akinek csak a neve magyar, idén tavasszal az MSZP és a Párbeszéd támogatásával indult el Siófokon egyéniben, de korábban akart lenni budapesti főpolgármester is.

Mellár Tamás: a közgazdász a taktikai szavazás kevés számú nyerteseinek egyike, aki idén függetlenként, több ellenzéki párt támogatásával szerzett parlamenti mandátumot az egyik pécsi körzetben, májusban pedig megmentette a Párbeszéd frakcióját azzal, hogy beült hozzájuk.

Üveges Gábor: Hernádszentandrás polgármestere az utóbbi időben az Új Kezdet nevű Gémesi-projekt választmányi elnöke volt, idén júniusban azonban lemondott tisztségeiről, és kilépett a pártból.

A Mindenki Magyarországát a múlt héten jegyezték be egyesületként, a mozgalom célja pedig az, hogy a jövő őszi önkormányzati választásokon minden településen egy-egy ellenzéki jelölt álljon szemben a fideszes jelöltekkel.

(Kuruc.info – Azonnali nyomán)