Vadhajtások

Hősnek nevezik a Sea Watch 3 hajóskapitányát

A nyugat-európai politikusok, illetve a mainstream média kiáll Carola Rackete, a Sea Watch migránstaxi kapitánya mellett.

A sorosista Euronews-nak nyilatkozott az egyik utas, az afrikai, illegális bevándorló dicsőíti a hajóskapitányt.

Steinmeier: Aki életeket ment, az nem lehet bűnelkövető

Bírálta Olaszországot a Sea-Watch 3 német kapitánya, Carola Rackete ellen indított eljárás miatt Frank-Walter Steinmeier német szövetségi államfő abban az úgynevezett nyári interjúban, melyet a ZDF német közszolgálati televíziónak adott.

Az interjú egészét vasárnap este tűzi műsorra a televízió, de a csatorna már délután több részletet nyilvánosságra hozott honlapján a beszélgetésből. Steinmeier felhívja a figyelmet, hogy jóllehet Olaszországban szabályok írják elő, hogy a hajók mikor köthetnek ki és mikor nem, és előfordulhat, hogy szabályszegés vagy törvénysértés történt, ugyanakkor Olaszországnak máshogy kellene kezelnie az ügyet.

“Éhező, szegény menekültek” a Sea Watch 3 nevű hajón

Aki emberéleteket ment, az nem lehet bűnöző

– hangsúlyozta a német államfő, aki szerint ha Észak-Afrikában nem csillapodik a helyzet, akkor a továbbiakban is áramlani fognak a menedékkérők Európába a Földközi-tengeren keresztül, és szerinte európai választ kell adni arra, hogy emberek vesznek a tengerbe.

Többet kell tenni. Európának nagyobb szerepet kell vállalnia

– nyomatékosította a politikus, aki korábban szociáldemokrata színekben a német kormány külügyminisztere volt – írja a Pestisracok.hu.

 

Zanotelii atya: A hajósapitány kapjon Nobel-díjat!

Az olasz hittérítő szerint ki kell tüntetni a Racketet.

„Egy német asszony vette a bátorságot és szembe ment Salvini miniszterrel. Ez egy nagyszerű német lány, egy rendkívüli asszony, aki mindent feltett és most az életének egy részét szenteli azoknak, akiknek semmije sincsen.”

“Ez a nő megérdemli a Nobel-díjat azért, mert bátor volt, hogy egy abszurd törvénnyel szembemenjen, amellyel szemben engedelmeskednünk kell. Az igazságtalanság szembeni engedetlensége mélyen keresztényi hozzáállásra vall. ” – mondta el Zanotelli atya.

 

 

Sea Watch örökké! – Bassza meg Salvini

– bevándorlópártiak összefirkálták a brüsszeli olasz nagykövetség épületét.

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu