2024. május 21. - Konstantin
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°15°

Újabb volt SZDSZ-es, Ungár Klára kap fontos posztot a fővárosban

A momentumos Déri Tibor által vezetett IV. kerületi önkormányzat leváltotta az újpesti szakrendelő éléről az intézmény szakmai munkáját eddig irányító Kupper Andrást.A döntésről Kupper András számolt be Facebook-oldalán, akinek helyét januártól a volt SZDSZ-es politikus, liberális aktivista, Ungár Klára veszi át.A hírre szintén a Facebookon reagált Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője:
"Lenyűgöző, az egyébként közgazdász végzettségű(!!!), liberális aktivisták sokoldalúsága, már orvosi szakrendelőket is tudnak vezetni. Íme a Momentumos Grace Klinika"
- írta a közösségi oldalon a kormánypárti politikus.Ungár Klára politikai pályáját 1988-ban a Fideszben kezdte, 1994-ben azonban Fodor Gáborral és Molnár Péterrel együtt kilépett a pártból, majd SZDSZ tagja lett. Az 1994 és 1998 közötti kormányzati ciklusban már a liberális párt országgyűlési képviselőjeként tevékenykedett, melynek színeiben 2009-ig politizált. Abban az évben megalapította a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) nevű liberális irányultságú pártot - amely 2015 óta egyesületként működik - azóta is az elnöke. Unokaöccse Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja.Forrás: Magyar Hírlap
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató