2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

CÖF: Az SZFE hallgatói fejezzék be a rendbontást!

Fejezzék be a hallgatók a rendbontást! – erre szólította fel a Civil Összefogás Fórom a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjait.

Közleményükben arról írnak, az elmúlt napokban számtalan levelet kaptak, amelyben támogatóik arra kérték őket, tegyenek határozott lépéseket a Színház- és Filmművészeti Egyetem kapcsán tapasztalható jogsértések visszaszorítása érdekében.A szervezet álláspontja az, hogy a szabadságjogok gyakorlásával nem lehet visszaélni, nem lehet öncélú és meg kell maradnia a magyar törvények által meghatározott keretben, ám véleményük szerint az SZFE diákjai ennek nem tesznek eleget.
Aggasztónak találják, hogy – mint fogalmaznak - „a pártállam zsebszínészei által felheccelt diákok letérve a jogszerűség útjáról, megbénítják az egyetem működését, ellehetetlenítik a normális oktatást”, tüntetőkkel egyet nem értő diákokat megfélemlítik, az első éveseket pedig félrevezetve bevonják a mozgalomba – magyarázzák.
A Civil Összefogás Fórum mindezért első lépésként felszólítja „a rendbontókat a szélsőséges viselkedésük azonnali befejezésére, továbbá arra, hogy felelős állampolgárként vegyenek részt az általuk okozott eszmei és anyagi károk helyreállításában”. Valamit kérik az illetékes hatóságoktól a jogsértések feltárása, és az arányos és szükséges intézkedések megtételét. „Hiába gondolják az ellenkezőjét, ők most a történelem sötét oldalán állnak, a kommunista szellemiség továbbélését szolgálják, miközben elveszik a lehetőséget azoktól, akik nem garázdálkodni, hanem tanulni szeretnének az egyetemen” – zárja a szervezet a közleményét.  Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató