2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kálomista az SZFE-ügyről: Milyen intézmény az, ahol van 300-400 ember, és nincs másik vélemény?

Kálomista Gábor úgy látja, hogy évtizedes problémák vannak az egyetemmel.Az ATV-n futó Csatt című műsor az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) körüli vitát igyekezett körüljárni különböző álláspontok képviselőivel. A műsor vendégei Karsai György, az Színház- és Filmművészeit Egyetem tanára, Kálomista Gábor producer, a Thália Színház igazgatója, Keszég László színművész, rendező, a Magyar Színházi Társaság elnöke és Benkő Péter színművész voltak. Kálomista Gábor szerint a Színművészeti körül nem egy hetes, hónapos, hanem évtizedes problémáról van szó - szerinte nem szabad azt gondolni, hogy itt volt egy 150 éve kiválóan működő intézmény, majd jött Vidnyánszky és szétdúlta azt.
“Az egyetemmel rengeteg probléma volt, erre az első igazi csapás akkor volt, amikor Schilling Árpád Sárosdi Lillával elkezdte Marton Lászlót üldözni, aki egy jeles képviselője volt az SZFE tanári karának”
- állította Kálomista. Innentől kezdve a Thália igazgatója szerint elkezdtek kihullani a csontvázak a szekrényből, ami után egy állam, mint fenntartó, joggal gondolhatja azt, hogy reformokra van szükség.Kálomista szerint, ha más hangok is feltűnnek, illene nekik helyt adni.
“Mi van azokkal a hallgatókkal, oktatókkal, akik nem értenek egyet ezzel a módszerrel? Milyen intézmény az, ahol van 3-400 ember, és nincs másik vélemény? Egy 4 fős családban sincs ekkora egyetértés”
- mondta az igazgató. Kálomistát nagyon emlékezteti a helyzet Andy Vajna kinevezésére, a szakma akkor is sírt, de szerinte a leghangosabban azok sírtak a temetésén, akik korábban felszólaltak ellene.
Miért nem várják meg, hogy ezek az emberek bizonyíthassanak? Miért gondolják, hogy ezek az emberek tehetségtelenek, alkalmatlanok?
- tette fel a kérdést.  Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató