2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gyurcsány Nagy Imrét élteti, de arról nem beszél, kik küldték őt a halálba

Az Apró-villából küldött emlékező poszt okán jogosan merül fel a kérdés: hogy van ehhez bőr a képén?!Kissé abszurd az, ahogy Gyurcsány Ferenc október 23-a alkalmából – mert hát, ugye, ő sem akar kilógni a sorból – Nagy Imrét éltető bejegyzést tett közzé a Facebookon.A bukott miniszterelnök feltehetően, csakúgy, mint a szemkilövetéseknél vagy az ország félrekormányzása során, most sem érzett semmiféle lelkiismeret-furdalást, esetleg hiteltelenséget. Fletónak ez belefér. Nem baj, ha a felesége nagyapja részt vett Nagy Imre megöletésében, és az sem baj, hogy miközben róla beszél, ezt az apró részletet véletlenül elfelejti megemlíteni.
Az ügyész szájából a tieid hangja szól, a bíró ítélete a tieid akarata. Halált kívánnak. A Te halálodat. Méltósággal tűröd. Nem tagadod meg önmagad, hitedet, népedet, hazádat. Tudod, hogy meg fognak ölni”
– írja.

Mint ismert, Dobrev Klára nagyapja, Apró Antal személyesen felügyelte Nagy Imre és társai koncepciós perét, majd 1958-ban éppen ő volt az, aki bejelentette a parlamentben a miniszterelnök kivégzésének tényét. A nagy meghatódottság közepette azonban Feri biztos erről a tényről is megfeledkezett.

Nagy ember voltál. Egyike a legnagyobbaknak. Életedet adtad néped szabad életéért. Megrendülve emlékezünk rád. A mi hősünk vagy. Legyél áldott!”
– írta.

A DK vezérének ahhoz is van arca, hogy „a mi hősünknek” nevezze Nagy Imrét, bár ez szinte már teljesen belefér a Gyurcsány-morálba (ha egyáltalán van olyan). De Gyurcsány tett azért, hogy ne ragadjunk le ennél a bejegyzésnél, és ne legyintsünk rá könnyedén, ugyanis képes volt pártját, a DK-t október 23-án megalapítani, méghozzá azért ezen a neves napon, mert egyfajta példaképnek tekintik Nagy Imrét, sőt mi több, „az ő örökségét igyekeznek továbbvinni”... Bár valószínű, hogy a kivégzett kommunista miniszterelnök ha valakitől, akkor tőlük soha nem kérte volna ezt.

Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató