2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Intenzív osztályon kezelik Szőcs Gézát, Orbán Viktor kulturális főtanácsadóját

Kórházba került Szőcs Géza költő, Orbán Viktor miniszterelnök kulturális főtanácsadója.Az Index értesüléseit megerősítették, Szőcs Gézát jelenleg az intenzíven ápolják, ahol lélegeztetést kap. A József Attila- és Kossuth-díjas, erdélyi születésű 67 éves költő 2012 óta lát el szaktanácsadói feladatokat a miniszterelnök mellett kulturális területen.A liberális "független"média a vírusnak szurkol és azt szeretnék, ha a miniszterelnök is megfertőződne. Azt írják: Vidnyánszky Attiláról, a Nemzeti Színház igazgatójáról, hogy szintén megfertőződött koronavírussal. Vidnyánszky hétfőn a Nemzeti Kulturális Tanács ülésén találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, akivel sajtóinformációk szerint külön is egyeztetett. Hiába szerettük volna megtudni Havasi Bertalantól, a miniszterelnök sajtófőnökétől, hogy letesztelték-e Orbán Viktort, az Indexnek küldött egymondatos válaszából ez nem derült ki.
A miniszterelnök a munkáját az aktuális járványügyi előírások betartásával folyamatosan végzi, programjai a vonatkozó egészségügyi, járványügyi szabályoknak megfelelően zajlanak.
– írta Havasi. Könnyen lehet, hogy az eseményen Szőcs Géza is részt vett mint a miniszterelnök kulturális főtanácsadója, ezért ezzel kapcsolatos kérdésünket elküldtük a Miniszterelnöki Sajtóirodának.Vidnyánszky Attilát így gyalázták a HVG olvasói.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató