2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Operatív törzs: eddig tartott a figyelmeztetés, most jön a szigorú büntetés

Amíg az egyéni védekezéssel gátat lehet vetni a vírus terjedésének, addig a kormány erre támaszkodik, ennek egyik jelentős állomása, hogy hétfőtől szigorodik a védőmaszk használatával kapcsolatos szabályozás – mondta a közszolgálati televízió szombati adásában a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. Lakatos Tibor közölte: a járvány terjedésének megakadályozása mellett figyelembe kell venni azt is, hogy az ország nem állhat le, hiszen a második hullám sokkal hosszabb ideig tart, mint a tavaszi első hullám. Emiatt a korlátozó intézkedéseket megfontoltan kell bevezetni. Hangsúlyozta, hogy
HÉTFŐTŐL A NYILVÁNOS, ZENÉS-TÁNCOS RENDEZVÉNYEKEN, A VENDÉGLÁTÓ EGYSÉGEKBEN IS KÖTELEZŐ LESZ A VÉDŐMASZK HASZNÁLATA AKKOR, AMIKOR A VENDÉGEK ÉPPEN NEM FOGYASZTANAK SEMMIT.
A boltokat ezentúl a rendőrség is ellenőrizheti, nem csak a kereskedelmi hatóság. A rendőrség szankcionálhatja is azokat az üzleteket, ahol nem tartják be a védelmi intézkedéseket. Lakatos Tibor aláhúzta:
FIGYELMEZTETÉSTŐL EGYMILLIÓ FORINTOS BÍRSÁGIG TERJEDHET A BÜNTETÉS, DE AKÁR BE IS ZÁRHATJÁK AZ ÜZLETET.
Kiemelte, hogy a hatóságok számítanak az állampolgárok együttműködésére, és kérte, hogy mindenki segítse a járvány „kordában tartására” tett intézkedéseket.
Közölte azt is, hogy eddig a járványügyi szabályok megsértése miatt kiszabott szankciók 43 százaléka figyelmeztetés volt. Ez azt jelenti, hogy
A RENDŐRÖK INKÁBB FIGYELMEZTETTEK, DE „ENNEK AZ IDŐNEK MOST MÁR VÉGE VAN”,
mert nagyon megnőtt az új fertőzöttek száma – jelentette ki Lakatos Tibor.       Forrás: Nincs Másik  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató