2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Az operatív törzs leállította Kamu Geri hülyeségét

Nem nyithatják meg a pesti alsó rakpartot és a Lánchidat a hosszú hétvégére

Elmarad a pesti alsó rakpart és a Lánchíd megnyitása, amit a március 13-15-ei hosszú hétvégére tervezett a főváros. Kamu Geriék ötletéről ITT ÍRTUNK.

A főváros az elmúlt hetek tapasztalatai alapján - amikor a fővárosi köztereken és parkokban a járványügyi védekezés szempontjából is kritikus mennyiségű ember töltötte szabadidejét -, növelni akarta az igénybe vehető közterületek számát azzal, hogy megnyitja a gyalogos és a kerékpáros forgalom előtt a pesti alsó rakpartot, és a március 17-én kezdődő felújítás előtt utoljára a Lánchidat. 

Az operatív törzs felhívására viszont úgy döntöttek, hogy lefújják a projektet.

"A főváros a nyitásról szóló döntés szándéka és célja szerint a járványügyi védekezés szempontjait is figyelembe vette. A járványügyi védekezést azonban az Országos Operatív Törzs irányítja, úgy tartjuk helyesnek, ha az operatív törzstől érkező felhívásoknak minden érintett eleget tesz."

Azt írják, hogy a rakpart és a Lánchíd megnyitásához illeszkedő, a járvány elleni védekezés szempontjainak is megfelelő programelemeket a Fővárosi Önkormányzat részben online formában, részben későbbi időpontban valósítja meg.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató