2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szabó Tímea is őrjöngött egyet: Orbán Viktor alkalmatlan, embertelen, cinikus tolvaj

Gyurcsány és Jakab előtt két ellenzéki politikus nyitotta a napirend előtti felszólalások sorát. 

Szabó Tímea a Párbeszédből arról beszélt, hogy „Orbán azt mondta szeptemberben, a védekezés sikerét a megmentett életek számában tudjuk mérni, ma 5 percenként hal meg valaki”, kezdte a parlamenti napirend előtti felszólalásokat Szerinte a magyarországi járványkezelés megbukott. Orbán 5000 eü-dolgozót üldözött el, elveszi a hajléktalankórházat, leinasozta a rezidenseket, és az egészségügyiseknek üzenve azt mondta, ő is 4 órát alszik, mégsincs híján a romantikának.

Orbán Viktor alkalmatlan, embertelen, cinikus tolvaj,

mondta. Nyitni akart akkor, amikor a halálozás rekordot dönt. Pontosan tudjuk, hogy 2,5 millió beoltott nem jelent 2,5 millió védettet. Orbán ezt pontosan tudja, mondta Szabó Tímea. Folytatni kell a védekezést, mondta Szabó. „Véletlen egybeesés lenne, hogy Orbán pályázni akar a nyári fociebére? 20-30 ezres meccseket akar rendezni?”, tette fel a kérdést, ekkor a parlament padsoraiból felhördülést, bekiabálásokat lehetett hallani.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt, a kormány a szakemberek javaslatai alapján hozza meg a döntéseket. Ha az ellenzék javaslatait követnék, sokkal kevesebb beoltott lenne ma Magyarországon, ráadásul a baloldali pártok azonnali nyitást követeltek a harmadik hullám idején, most pedig az újraindítás miatt kritizálnak – mutatott rá.

Kiemelte:

az ellenzéki pártvezetők beoltatták magukat, miután korábban elbizonytalanító kampányt folytattak, és míg másokat lebeszéltek az oltásról, maguknak beadatták. Azért kaphatták meg a vakcinát, mert az oltási terv működött, és a kormány szerzett oltóanyagot

– fűzte hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató