2021. június 17. - Alida, Laura
EUR : 351.14
USD : 289.5
Időjárás ikon29°18°

Jákob levelet kapott von der Leyentől

Minti ismert, a csicskapárt elnöke levelet írt az Európai Bizottság elnökének, mert "a Zorbán lop"

Jakab kedden választ is kapott Von der Leyentől, amiben azt írta neki, „tisztában vagyok a magyarországi súlyos egészségügyi helyzettel. Az Európai Unió Szolidaritási Alapja élénk jele az Európai Unió szolidaritásának, amely segíti a tagállamokat a világjárvány leküzdésében”.

A bizottsági elnök ezután hosszan taglalta azt, hogy „a Bizottság megtett minden szükséges intézkedést az EU költségvetésének védelme érdekében”, de január 1-jétől az uniónak vannak eszközei arra, hogy megvédje a költségvetését, ha úgy érzi, sérülnek a jogállamiság elvei.

Végül azt is írta, „a Bizottság továbbá az európai szemeszter részeként és a jogállamiságról szóló jelentésben többször is aggodalmának adott hangot a jogállamiság magyarországi tiszteletben tartásával kapcsolatban, elsősorban az igazságszolgáltatás és a média függetlenségével, a közbeszerzési verseny javításának szükségességével és a korrupcióellenes keretrendszerrel kapcsolatban. Ezek a kulcsfontosságú intézmények megakadályozzák az uniós adófizetők pénzének elherdálását. Hadd biztosítsam Önöket arról, hogy a Bizottság továbbra is minden rendelkezésre álló eszközt felhasznál az uniós költségvetés hatékony védelme érdekében”.

Jakab mindezt úgy összegezte, tudja, hogy Von der Leyent „a segítő szándék vezérli. A magyar viszonyokat azonban jobban ismerem. Ennek a pénznek – ha nem a bajba jutott melósok, hanem Orbán zsebébe kerül – híre hamva sem lesz. Azt azonban megígérhetem, hogy egy év múlva Magyarország új nemzeti egységkormánya végre nem ellenségként, hanem szövetségesként fog tekinteni az Európai Unióra. Ennek részeként csatlakoztatni fogjuk hazánkat az Európai Ügyészséghez, a most még lopásra ítéltetett euró milliókat pedig vissza fogja adni azoknak, akiknek Brüsszel eredetileg szánta: a magyar embereknek”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató