2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Nyomoz a rendőrség a Semjén Zsoltról hamisított fotók miatt

Már nyomoznak a rendőrök az ellen az ismeretlen tettes ellen, aki egy hamisított fotót tett közzé Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesről. „A Budapesti Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 226/B. § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés a) és b) pontja szerint minősülő becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatala bűntette gyanúja miatt” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Fővárosi Főügyészség tudatta, hogy egyelőre még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként. 

Dániel Péter, az Izraelben élő kamuügyvéd véleménye az ügyről - KATT IDE!

Semjén Zsolt már korábban is azt ígérte, hogy feljelentést tesz az ügy miatt. Ez azóta meg is történt, és az ő feljelentése, alapján indult most el a nyomozás.  

Az eredeti, rendkívül amatőr módon összeszerkesztett képen a miniszterelnök-helyettes két lelőtt gólya mellett volt látható, ezzel pedig azt állították, hogy a miniszterelnök-helyettes – aki egyébként nagy rajongója a vadászatnak – védett madarakat lőtt le. 

A képnek az a része, amelyen Semjén Zsolt látható, 2013-ban készült. A miniszterelnök-helyettes akkor az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként engedett szabadon egy mérgezésből felgyógyult parlagi sast.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató