2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Harc a DK-val a bíróságon: Bede Zsolték visszatámadtak Czeglédyékre Gaudi-Nagy Tamással

Ma egy újabb személyes meghallgatásra került sor a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a vadhajtások.hu tudósítója, Bede Zsolt elleni magánvádas eljárásban. Tudósítónkat a 6 milliárd forintos adócsalással vádolt Czeglédy Csaba ügyvédi irodája által képviselt DK-s  Domokos Ágnes jelentette fel még 2019 őszén testi sértés  és garázdaság miatt.  Bede Zsolt védelmét a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd látja el idén január óta.

Mint ismert, Bede Zsolt 2019. október 23-án este a Liszt Ferenc Zeneakadémia előtt plakáttalanította a DK-s flashmobot. Gyurcsány aktivistái a dicső szabadságharc emlékére rendezett ünnepi koncert és Orbán Viktor  miniszterelnök beszéde alatt akartak demonstrálni. A szemkilövető emberei  olyan gyalázkodó plakátokkal érkeztek a helyszínre,  mint

Orbán = Borkai.

Bede Zsolt éppen a helyszínre érkezett,  amikor  észrevette a hazaárulól provokációját. Mivel úgy gondolta, hogy 13 évvel a magyar emberekre vezényelt 2006 őszi rendőrterror után Gyurcsány emberei nem gyalázhatják meg a Szent Szabadságharcunk emlékét, ezért vitába szállt velük. Nyomatékul elvette a Gyurcsány-párt embereitől a gyalázkodó plakátokat, mire azok elkezdték őt sértegetni.



Azt állították, hogy a DK pártközpontjában dolgozó aktivistából éppen alig több mint egy hete  III. kerület önkormányzati képviselővé avanzsált Domokos Ágnest megütötte. Ezután mentőt hívtak és a Baleseti intézet felé vették az irányt, majd expressz sebességgel elkészült egy tényleges egészségügyi állapot bemutatását nélkülöző, meglehetősen furcsa látlelet arról, hogy testi sértés áldozata lett a sokak szerint Orbán Ráhelre hasonlító DK-s aktivista.

Bede Zsolt flashmobja 23 milliós megtekintésen áll eddig a Mérce Facebook-oldalán:



Miután a garázdaság miatti feljelentés korán elbukott, ezért  már csak testi sértés miatt zajlik az eljárás.  Bede közölte a mai, békéltetést célzó meghallgatáson, hogy nem kér bocsánatot, mert nem követett el bűcselekményt és a szemkilövető párttal, illetve annak embereivel  nincs alku. Szánalmas volt, hogy a Domokos ügyvédje a jogállamiságra hivatkozva sajnáltatta a sértettet, majd indítványozta, hogy többek között a DK szóvivőjét Barkóczi Balázst is idézzék meg a következő tárgyalásra. Gaudi -Nagy Tamás ügyvéd elmondta, hogy Bede Zsolt szándéka eshetőlegesen sem irányult testi sérülés okozására, ellen-flashmobja ezért nem valósított meg bűncselekményt.

Az eset pikantériáját az adja, hogy az előző személyes meghallgatás helyszínén, 2020. október 22-én megjelent Czeglédy Csaba is, akit éppen egy nappal korábban a közpénzre elkövetett csalás vádja miatt eltiltottak az ügyvédi tevékenységtől. Bede Zsolt beszámolt arról, hogy megfigyelése szerint ekkor Czeglédy a békéltetés céljából elrendelt tárgyalási szünetben élénken egyeztetett az ügyről a feljelentővel és annak ügyvédjével, majd pedig fenyegető módon belekötött a feljelentett tudósítóba, aki róla, mint közszereplőről jogszerűen fényképet készített.

A paprikás hangulatű mai meghallgatáson Gaudi-Nagy Tamás kérte, hogy a bíróság tájékoztassa az esetről a rendőrséget és az ügyvédi kamarát,  mert felmerülhet a zugírászat vétsége.  Az ügyben az első érdemi és nyilvános tárgyalásra szeptember 15-én 13 órakor kerül sor.

Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd és védence, Bede Zsolt elmondták véleményüket az ügyről:

 

Exkluzív:

Bede Zsolt támadásba lendült a bíróságon, mint azt a fenti videóban is elmondták. Elképesztő módon letagadták, hogy Czeglédy megjelent volna a tárgyaláson, ők erre nem emlékeztek. Azt eddig ők sem tudták amit most bemutatunk. Bede Zsolt megörökítette, fotókkal is tudja bizonyítani, hogy miután Czeglédynek felfüggesztették a kamarai tagságát, így nem folytathatna ügyvédi munkát, ennek ellenére jelen van, vele egyeztetnek: 

 

 

Czeglédy Csaba kiakadt, mert szerinte nem lehet őt fényképezni, ezért bele is kötött Bede Zsoltba. Bede ezért készített még képeket róla:

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató