2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

„Fosórém” tartotta rettegésben hónapokon keresztül a szegedi boltosokat, elkapták a rendőrök

Az 57 éves férfivel szemben több alkalommal is intézkedtek a zsaruk, elzárással büntették, miután a pénzbírságot nem tudta befizetni.

Azonosították a szegedi rendőrök azt a férfit, aki tavaly és az idei év elején többször köztisztasági szabálysértést követett el a Passzázs soron - közölték a police.hu oldalon.

Múlt héten a Szegedma számolt be arról, hogy a Passzázs soron lévő üzletek dolgozói és tulajdonosai mindennapos küzdelemben állnak egy hajléktalannal, aki "előszeretettel hagy kellemetlen meglepetéseket reggelre a Nagyáruház kirakataiban".

Szinte minden reggel azzal szembesülnek, hogy vizelettel vagy ürülékekkel van összepiszkítva az ajtó vagy a kirakat. Az ott dolgozó alkalmazottak szerint nem egy új jelenségről van szó, évek óta meg kell birkózniuk ezzel.


A helyi lap szerint "a fosórém minden bizonnyal véletlenszerűen választja ki a helyet, ahol könnyít magán", és egyik bolt sincs biztonságban tőle. A megkérdezettek szerint általában más és más helyeken szokott felbukkanni a fekália, de az is előfordult már, hogy nagyjából két héten keresztül ugyanannak az üzletnek az ajtaját rendezte le a vélhetően hajléktalan, mankóval közlekedő férfi.
A rendőrség közlése szerint az 57 éves férfi nem a napokban, hanem hónapokkal ezelőtt piszkította össze a Passzázs sort.

Mivel vele szemben a rendőrök több alkalommal is intézkedtek, és a helyszíni bírságot, valamint a szabálysértési feljelentésekből eredő pénzbírságot befizetni nem tudta, ezért azokat még 2021 áprilisában a bíróság elzárásra változtatta, amit azóta is tölt.

Arról is tájékoztattak, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a közrend, közbiztonság fenntartása érdekében - a társszervekkel együttműködve - továbbra is folyamatosan és visszatérően ellenőrzik Szeged közterületeit. Amennyiben a rendőrség bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetését észleli, intézkedik.

Azt a férfit is elfogták, aki május közepén megrongált egy dísznövényt a szegedi Passzázs soron. A gyanú szerint minden előzmény nélkül rángatott meg egy bolt előtt kiállított cserepes bambuszt, majd azt a földre dobta. A rendőrség szerint magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az esetről és a férfiről a bolt biztonsági kamerája és a városi térfigyelő kamerák is felvételt készítettek, amelyről a nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt. Előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették, garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellen. A férfi beismerte tettét.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató