2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Visítás lesz: Ma megszavazzák végre a pedofil-törvényt

Az Országgyűlés ma több mint húsz előterjesztésről szavaz, így egyebek mellett véglegesíti Magyarország 2022-es költségvetését. A parlament nyári szünet előtti utolsó ülésnapja reggel 8 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két törvényjavaslat kerül napirendre kivételes eljárásban.

A képviselők elsőként a polgári törvénykönyvről szóló 2013-as törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezések módosításáról, ezután pedig a 2021-es költségvetés változtatásáról mondhatják el véleményüket.

A Ház ezt követően határozathozatalokkal folytatja.

A fenti két javaslat mellett a jövő évi büdzsét, valamint a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokat is elfogadhatják, továbbá szavazhatnak a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről és az egyes állami vagy önkormányzati bérlakások megvásárolhatóságáról szóló kormánypárti előterjesztésről is. Döntés várható a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról, a Budapest Diákváros megvalósításáról és a nemzeti adatvagyonról szóló új jogszabályról is.

Az Országgyűlés titkos szavazással dönthet az Alkotmánybíróság új tagjának megválasztásáról, végül pedig mintegy 10 millió forinttal csökkentheti a Jobbik elnökének tiszteletdíját, amiért Jakab Péter egy napirend előtti felszólalásában megsértette a házszabályi rendelkezéseket.

Németh Szilárd eközben ezt osztotta a Facebookon:

Ma nagyhorderejű döntésekre kerül sor az Országgyűlésben.
Gyurcsány, a baloldal vezére Vadai Ágnessel küldte el utasításait Jakab Péternek és a Jobbik képviselőinek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató