2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Patakokban folyik a vér Németországban: Migráns kaszabolja az embereket - Videó

Három ember meghalt, hat pedig megsérült, amikor egy migráns késsel válogatás nélkül járókelőkre támadt péntek délután a németországi Würzburg belvárosában. A támadót a kivezényelt rendőrök egy lábra célzott lövéssel megfékezték és őrizetbe vették. A Bayerische Rundfunk tizenöt sérültről számolt be.

Hatósági közlések szerint a város lakóit már nem fenyegeti veszély, de a belváros nagy része, a Barbarossaplatz környéke továbbra is le van zárva, rengeteg mentőautót és rendőrkocsit látni a helyszínen. Második elkövetőről nem tudnak.

A Bild cikke szerint videofelvételeken is látni, ahogyan a Frankfurttól száz kilométerre délkeletre fekvő városban fejvesztve menekülnek az emberek a mezítláb, hosszú késsel érkező férfi elől, akit székekkel próbálták megállítani. 



Úgy tudni, hogy a würzburgi rendőrséget péntek délután 5 óra körül riasztották a támadás miatt, a Bayerische Rundfunk pedig rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy a támadónak mentális problémái vannak. Joachim Herrmann bajor belügyminiszter Würzburg felé tart.

Öt évvel ezelőtt, 2016. július 18-án hasonló támadás történt Würzburg közelében. Ezt egy 17 éves afgán férfi követte el, baltával és késsel támadt egy vonat utasaira.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató