2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Bild: „Hazug az egész szivárvány-vita Németországban”

A német Bild magazin nyomtatott kiadása azt elemzi, mennyire hazug az egész szivárvány-vita Németországban - osztotta meg a napilap csütörtöki lapszámának borítóját a nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár Facebookon.

Kovács Zoltán a fotóhoz azt írta, mind a német politikában, mind pedig a gazdaságban tapasztalható a számunkra már jól ismert kettős mérce.

Míg Heiko Maas külügyminiszter „rossz jelzésről” beszélt az UEFA-döntés kapcsán, addig jó kereskedelmi kapcsolatokat ápol az iráni terror-rezsimmel, ahol a homoszexuálisokat egyébként kivégzik. A német cégek szivárványba öltöztették logójukat az interneten, viszont ha üzletről van szó, nincsenek gátlásaik: Zetsche volt Daimler-vezér például még autogramot is kért az LMBT-ellenes Putyintól - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A kettős mércét azonban maga az UEFA is gyakorolja: nemrég megtiltotta a VW-nek, hogy szivárványos zászlókkal reklámozzon a müncheni stadionban, aztán végül saját logóját is szivárványosra változtatta tegnap délután - tette hozzá.

Nem mi mondjuk, hanem a német Bild - emelte ki.

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató