2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szijjártó: a liberális mainstream globális fake news támadást indított Magyarország ellen

Szijjártó Péter beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a liberális össztűzről.

Azt mondta, ma már a nemzetközi politikai vitákat a liberális mainstream a lehető legkevésbé a tények talaján vívja meg, egész egyszerűen globális fake news támadást indítottak Magyarországgal szemben.

„(…) mindaz, amit mondanak, hazugság, mindaz amit mondanak, semmilyen összefüggésben nincs azzal a törvénnyel, amelyet a gyermekek védelmének érdekében fogadtunk el”.

– fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter, aki szerint a törvény annyit mond ki, hogy egyrészt meg kell védeni a gyermekeket a pedofiloktól, másrészt a szülők kizárólagos joga a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése. Kijelentette: az, amit a liberális mainstream állít erről a törvényről, hogy egyes társadalmi csoportokat diszkriminálna, hazugság.



Patrióta kormány, amely „dacára annak, hogy szembemegy a liberális mainstreammel, sikeres”

Arra, hogy a német-magyar Európa-bajnoki futballmérkőzés és az uniós csúcs is részben erről szólt, azt mondta, évek óta világos: a liberális mainstream nem képes elfogadni, hogy Magyarországon a magyar emberek felhatalmazása alapján működő, a nemzeti érdeket első helyre helyező patrióta kormány van, amely „dacára annak, hogy szembemegy a liberális mainstreammel, sikeres”.

Hozzátette, három egymást követő parlamenti választást nyertek, a világjárványt megelőzően Európa egyik leggyorsabb gazdasági növekedési ütemét érte el Magyarország, és a pandémiára adott válaszok tekintetében Európában „mind gazdasági, mind egészségügyi szempontból a legsikeresebbnek bizonyult”.

Szijjártó Péter szerint

„ezt nem képesek elviselni, minden létező törvényünkbe azonnal belekötnek”, már akkor, amikor még magyar nyelven sem elérhető a jogszabály, ezzel leleplezik önmagukat, „a támadások egyértelműen politikai alapúak és egyértelműen hazugságon alapulnak”.

Kérték a holland hatóságokat, hogy akadályozzák meg a fényfestést, de nem léptek közbe

A külgazdasági és külügyminiszer példátlan incidensnek nevezte, hogy péntekre virradóra egy órán keresztül szivárvány fényfestést vetített az Amnesty International a hágai magyar nagykövetség épületére, mint mondta, „a helyi hatóságok asszisztálása, sőt támogatása mellett”. Értékelése szerint ez teljesen szembemegy a nemzetközi joggal és a diplomáciai gyakorlattal. A fogadó országnak minden ország nagykövetségét meg kell védenie minden inzultussal szemben – hangsúlyozta -, hozzátéve, hiába kérték a holland hatóságokat, hogy előzzék meg a történteket, nem tették meg.



A gyermekvédelmi törvénnyel összefüggésben azt is mondta:

„kikérem magamnak hogy NGO-k, meg ki tudja, ki által finanszírozott, ki tudja, milyen szervezetek neveljék a gyerekemet a szexuális orientációjával kapcsolatban”.

Hozzátette: a gyermekei szexuális orientációjával kapcsolatos nevelése az ő dolga, a szülő dolga, sőt, az ő felelőssége és kizárólagos joga. A törvény ezt rögzíti.



Szijjártó szerint hihetetlen, hogy megtörténhet a 21. században, egy európai mérkőzés előtt, hogy „ilyen gátlástalan és gusztustalan politikai botrányt keltettek és Európán belül, egy másik európai országból, Magyarországról érkező szurkolókat folyamatosan provokáltak, miközben zajlott az ideológiai propaganda”.

Kormánypárti, jobbikos és független képviselők június 15-én 157 igen és 1 nem szavazattal fogadták el a pedofilellenes törvénytervezetet. A törvény megtiltja például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, a szexuális felvilágosításból kizárja a civilek egy részét.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató