2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szijjártó tudni szeretné, milyen büntetést kap a szivárványos zászlóval a pályára rohanó személy

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bajor belügyminisztertől kért tájékoztatást arról, milyen büntetést kapott az a személy, aki szivárványszínű zászlót lobogtatva rohant a pályára a német-magyar Eb-meccsen a magyar himnusz alatt.



A magyar diplomácia vezetője Joachim Herrmann-nak címzett levelében, amelyről szerdán tájékoztatta az MTI-t, azt írta: a labdarúgó Európa-bajnokság június 23-ai, müncheni mérkőzésén "példátlan inzultus érte" a magyar válogatottat.

"Hazánk himnuszának éneklése alatt egy szivárványszínű zászlót lobogtató személy berohant a pályára, és provokálta a himnuszt éneklő magyar játékosokat. Természetesen időnként előfordul, hogy szurkolók a pályára szaladnak a mérkőzés közben vagy a mérkőzés után, de az mégiscsak felháborító, hogy mindez az egyik résztvevő ország himnusza alatt történik"

- fogalmazott Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint arra is nehéz magyarázatot találni, hogy a mérkőzést megelőző "mesterséges politikai feszültségkeltés" ellenére a rendezőket jól láthatóan felkészületlenül érte ez az incidens. "S ez még jóindulatú vélekedés mindarról, ami történt" - áll a levélben.

Szijjártó Péter ezért tájékoztatást kért a bajor belügyminisztertől arról, "milyen büntetést kapott a magyar himnusz alatt pályára rohanó, szivárványzászlót lobogtató személy, valamint vizsgálták-e, hogy milyen szervezési hiányosságok vezethettek az incidens lehetővé válásához, figyelembe véve, hogy minden bizonnyal elegendő létszámú rendőri erő volt jelen a stadionban, hiszen láthattuk a kommandós sorfal felállítását a magyar szurkolók elé".

"Miniszter úr munkájához sok sikert és jó egészséget kívánok!" - zárta sorait Szijjártó Péter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató