2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A diverzitás nem nagyon segített az angoloknak a büntetőpárbajban

Ilyen az élet.

Az egész Európa-bajnokság szinte csak a politikáról szólt. A fehérgyűlölő Black Lives Matter mozgalomról, vagyis az afroamerikai bűnöző George Floyd tiszteletére indított térdelés-kampányról. Na, meg a szivárványos őrületről. 

Még a döntőben is az érzékenyítésé volt a főszerep. Mind a 22 játékos letérdelt, a kupát pedig egy "portugál" játékos vitte a helyére.

A Twitteren találtam ezt a táblázatot. ( A térdelést mellőző válogatottak meccsenként 3 pontot kaptak, íme a végeredmény)

Mi magyarok három meccsből hoztunk 9 pontot, ami 100%...

A spanyolok és a dánok jutottak legtovább és mégsem térdeltek. Tisztelet nekik!

A döntő azért volt érdekes, mert pont a diverzitás baszta arcon a kontinens liberálisait, de nagyon.

Az angolok három tizenegyes lövője, Rashford, Saka és Sancho, a három színesbőrű játékos hibázott a döntőben a legfontosabb pillanatokban. 

Gareth Southgate, az angolok kapitánya - aki maga is egy tizenegyes párbaj negatív hőse volt - nagyon rosszul cserélt. Rashfordot és Sanchot a 120. perc előtt küldte be a pályára. Hidegen, játék nélkül kellett odaállniuk a labda mögé. El is hibázták a tizenegyeseket, ami törvényszerű a futballban. Pláne egy 19 éves srácot kijelölni 5. rugóként... óriási baki. 

Talán nem véletlen írják a közösségi oldalakon az angol szurkolók, hogy kevesebbet kellene foglalkozni a politikával és az ideológiákkal, helyette a gyakorlásra kellett volna fektetni a hangsúlyt.

Saka közösségi oldalát ellepték a rasszista kommentek, a csalódott szurkolók rajta vezetik le a felgyülemlett feszültséget...

És akkor idézzünk fel a torna előtti legmegdöbbentőbb írást. Miért is kezdték ki az olaszokat???

Azért, mert nem volt köztük fekete játékos... A CIKK IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

Nehogy a 11-eseket is betiltsák holnap ezek az idióták. Mert a fekete játékosok rúgták, a fehér kapus meg védte.

 

www.bedezsolt.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató