2021. december 05. - Vilma
EUR : 363.51
USD : 321.72
Időjárás ikon

A Spiegel szerzője szerint Orbán láncra verte a sajtót és homoszexuálisokat rágalmaz

A cikk szerzője kijelenti, hogy Orbán „láncra verte” a sajtót, homoszexuálisokat „rágalmaz”, illetve uniós pénzből tette gazdaggá barátait és családtagjait. 
A héten Orbán Viktor egész oldalas hirdetést tett közzé a Bild című német lapban, amelyben kifejtette az Európai Unióval kapcsolatos nézeteit: elutasítja az „európai birodalmat”, meg akarja védeni az „európai embereket” a migrációtól és a járványoktól, és semmire nem tartja az Európai Parlamentet. A magyar miniszterelnök és „elvtársai” egyre „gátlástalanabbul” veszik semmibe az európai értékeket – olvasható a Der Spiegel hasábjain.

A cikk szerzője kijelenti, hogy

Orbán „láncra verte” a sajtót, homoszexuálisokat „rágalmaz”,


illetve uniós pénzből tette gazdaggá barátait és családtagjait. Ennek ellenére biztonságban érezheti magát, amikor „nyilvánosan gúnyt űz az EU-ból” – sérelmezik.

A fő problémát abban látja a szerző, hogy az éles bírálatokat leszámítva Orbánnak eddig nem kellett más következményekkel számolnia azért, mert szerinte leépítette a jogállamiságot. Azok azonban, akik a demokrácia, a jogállamiság és a kisebbségek védelmét megsértik, nem részesülhetnek az EU előnyeiből, hiszen


az EU egy értékközösség, amely közös meggyőződések mentén egységként működik


– véli Ralf Neukirch.

Ezek után a cikk a magyar belpolitikai viszonyokról ír, hiszen 2022-ben választások lesznek itthon, az írás szerint pedig az EU nem engedheti meg, hogy „egy Uniót aláásó uralkodó” az európai adófizetők pénzéből fizesse a kampányát. Ursula von der Leyen még nem hagyta jóvá az újjáépítési alapból Magyarországnak szánt támogatást. Az országnak még biztosítania kell az EU-t arról, hogy a pénz nem fog „Orbán cimboráinak” zsebében landolni – fogalmaz. Végül emlékeztet, hogy Von der Leyen szerdán azt mondta, hogy ősszel alkalmazni fogja a jogállamisági mechanizmust Magyarországgal szemben.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató