2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Semmisítsük meg a Hősök terét

Kovács András írása

Semmisítsük meg a Hősök terét! 



Az elmúlt hetekben elképedve figyeltem, hogyan számolja fel önmagát a nyugati civilizáció. A múlt átírása, a szobrok ledöntése, a teljesen értelmetlen térdeplés kapcsán arra jutottam, hogy itt lenne az ideje, hogy Magyarországon is egy nagyot lépjünk. A legjobb lépés az lenne, ha a Hősök terét teljesen lerombolnánk és az ott lévő szobrokat a Dunába hajítanánk. Nézzük is erre miért is lenne szükség. 

A téren az alábbi szobrok láthatóak: középen: a Millenniumi emlékmű, az oszlop tetején Gábriel arkangyallal, a talapzaton Árpád fejedelemmel az élen. Mellette balra (Hátulról előre) Tétény, Ond, Kond. Mellette jobbra (hátulról előre) Tas, Huba, Előd.
bal oldali oszlopcsarnok (balról jobbra): Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. András, IV. Béla, Károly Róbert, Nagy Lajos. Az oszlopcsarnok tetején az Andrássy út felé néz a Munka és Jólét szobra, a másik végén pedig a Háború lovas kocsija.
jobb oldali oszlopcsarnok (balról jobbra): Hunyadi János, Mátyás király, Bocskai István, Bethlen Gábor, Thököly Imre, II. Rákóczi Ferenc, Kossuth Lajos. Az oszlopcsarnok tetején az Andrássy út felé a Tudás és Dicsőség szobra, a másik végén, a Háborúval szemben pedig a Béke lovas kocsija áll.

Az előbb felsorolt személyek szinte mindegyike nem szerette az idegeneket, nem tisztelte a másságot, és a nőket, szegényeket, elesetteket is alacsonyabbrendű személyeknek tekintette. Ha ma Szent István, Szent László és Könyves Kálmán feltámadna minden bizonnyal szánalmasan gyengének nevezné a világ mai vezetőit. 

Ha a napjainkban a világban végbemenő őrületet nézzük, akkor szinte biztos, hogy ezeknek a személyeknek nincsen helye egy közterületen. Sőt a magyar történelemből is törölni kéne őket, hogy ne is emlékezzünk ezekre a kirekesztő figurákra. 

Na, ha a mai baloldal kerül hatalomra, akkor senkinek ne legyen kétsége, hogy pillanatok alatt importálni fogják a legnagyobb nyugati ostobaságokat. Ha pedig ezek megérkeznek Magyarországra, akkor nagyon hamar Hősök tere is célkeresztbe kerül. 1919-ben, amikor a mai baloldal szellemi elődei kerültek puccsal hatalomra, akkor már letakarták a Hősök tere szobrait. Ha ismételten lehetőséget kapnak, akkor nemcsak letakarják, hanem meg is semmisítik a magyar múlt hősei! 2022 erről is szól!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató