2021. szeptember 26. - Jusztina
EUR : 356.68
USD : 303.92
Időjárás ikon26°13°

Áll a bál Németországban: Már négy nappal a katasztrófa előtt értesítették a kormányt

Brit árvízszakértők súlyos vádakat fogalmaznak meg a német kormánnyal szemben: a német kormányt már napokkal az árvíz előtt értesítették. Hannah Cloke, brit árvízszakértő a német kormányt és a német katasztrófavédelmet okolja az árvíz pusztító következményeiért.-írja a Bild.de.

Az európai árvízjelző figyelmeztetőrendszer, az Efa, már július 10-én, azaz 4 nappal az áradások előtt jelzett és a figyelmeztetéseket a német és a belga kormánynak is továbbította. A következő napokban részletes diagrammokat továbbítottak a német hatóságoknak, amik precízen előrejelezték, hogy hol lesz a legveszélyesebb az árvíz mértéke. A Német Időjárásszolgálat szerint a meteorológusok sem voltak meglepve az árvíztől, de nem érzik magukat felelősnek a történtekért.

Ők is továbbították az adatokat az érintett katasztrófavédelmi központokba, és itt döntik el, hogy mi a teendő, hogy kell-e evakuálni az embereket. Ezek a figyelmeztetések azonban már az emberekhez nem jutottak el. Négy nappal az árvíz után a két érintett német tartományban 150 fölé emelkedett a halottak száma, többezer a sérült.

 

Nóra - Vadhajtások.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató