2021. szeptember 19. - Vilhelmina
EUR : 351.42
USD : 298.4
Időjárás ikon21°11°

Fej nélküli holttesteket mutogatott a tévében a szerb belügyminiszter - Videó (18+)

Fej nélküli holttestekről mutogatott képeket Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter vasárnap este a tévében, írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A belügyminiszter részben kitakart fotóin állítása szerint a rettegett Veljko Belivuk emberei láthatók, akik előbb egy kivégzés előtt álló férfit fognak, majd a már fej nélküli holttestről készítettek fotókat, amiből kések álltak ki, és vér szivárgott egy edénybe. Egy másik képen levágott emberi lábfejek voltak, írja a lap.

Vulin szerint a fotókat a Veljko Belivuk embereinek mobiltelefonjain találták.

Belivuk, más néven Velja Nevolja, vagyis Bajkeverő Velja a Partizán Belgrád Grobari (Sírásók) nevű hírhedt szurkolói csoportját vezette. A csoport lényegében az egyik montenegrói szerb maffia, a kavači klán belgrádi leágazása volt, akik háborúban álltak egy rivális montenegrói klánnal és a csapat másik szurkolói csoportjaival is.

A rendőrség szerint Belivuk és bandája a szurkolói csoportot lényegében csak álcának használta, a valóságban egy gyilkosságokkal, drogkereskedelemmel, emberrablásokkal és pénzmosással foglalkozó bűnszervezetet alkottak, és kifejezetten az erőszakosabb fajtából. A banda a Partizán stadionjának helyiségeit használta a fegyverek és a drogok elrejtésére is.

A csoport sok gyilkosságot a montenegrói klánvezér Radoj Zvicer megrendelésére követett el, a gyilkosságokról videókat készítettek, és azokat eljuttatták Zvicernek. Egy belgrádi külvárosban volt egy magas kerítéssel körbevett, biztonsági kamerákkal felszerelt házuk, amit kifejezetten a gyilkosságokra tartottak fent: ide vitték megölni áldozataikat, akiknek maradványait megsemmisítették, a nagy teljesítményű darálókkal a csontjaikat is porrá zúzták.Az erről szóló nyomozás részeredményeit májusban Aleksandar Vučić szerb elnök osztotta meg a tévében, szintén tobzódva a részletekben és tocsogva a vérben. A szerbiai sajtó szerint az adásban összesen 17-szer mondta ki, hogy a gyilkosok „csevapot készítettek az áldozatok húsából”, amivel eléggé traumatizálta az érzékenyebb nézőket.


A VIDEÓ ITT TEKINTHETŐ MEG!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató