2021. december 05. - Vilma
EUR : 363.51
USD : 321.72
Időjárás ikon

Feljelentést tettek Cseh Katalin cégügyeivel kapcsolatban

A Pesti Srácok oknyomozása szerint Vác és a Nógrád megyei, mindössze 1200 lakosú Szirák volt a cégháló két központja, minden érintett és az ügyletekben részt vevő cég ugyanoda volt bejegyezve.

„A vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem” – fogalmazott a Pesti Srácokhoz eljuttatott közleményében Tényi István, aki bejelentést tett a momentumos politikus üzleti érdekeltségébe áramló uniós milliárdok ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A lap cikkében megjegyzi, hogy Cseh Katalin a kibontakozó botrány kapcsán sorra mondja le közszerepléseit, és nagyon nehezen viseli az őt érő támadásokat.

Cseh Katalin és a mögötte álló céghálózat cégeihez ömlött az uniós pénz

– írta meg korábban a Pesti Srácok, melynek riportere egy választási eseményen igyekezett kérdéseket feltenni az európai képviselőasszonynak, aki kellemetlenül belekeveredett a válaszadásba.

Céges iratok szerint a Cseh Katalin által 2018-ig vezetett cégnél és az ahhoz köthető egyéb cégeknél landolhatott több mint 4,5 milliárdnyi uniós támogatás. Az oknyomozás szerint Vác és a Nógrád megyei, mindössze 1200 lakosú Szirák volt a cégháló két központja, minden érintett és az ügyletekben részt vevő cég ugyanoda volt bejegyezve. A Pesti Stácok állítja:

„A céges iratok bizonyítják: a botrányban érintett vállalkozások mindegyike jelenleg is folytat tevékenységet Szirákon, de a hálózat Svájcig és Szerbiáig is szőtte a hálóját.”

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató