2021. szeptember 18. - Diána
EUR : 351.42
USD : 298.4
Időjárás ikon21°14°

Kamu Geri Budapestje: Szervezett bűnbanda alakult az Örs vezér téren

Az Örs vezér terén összeverődött kolduscsapatok zaklatják az arra járókat. Az egykor szebb napokat megélt környéket ellepték az ittas és bedrogozott kéregetők, akik óriási koszt hagynak maguk után. Utasként megrázó végigsétálni az aluljáróban, ahol mindennapos látvány a saját vizeletében fekvő ittas ember is.

A Metropol rejtett kamerás felvételein jól látható, hogy egy szervezett bűnözői csapat alakult a téren. A fekete pólós főnöknek tűnik, miután a környéken található összes gyanús alakkal beszélgetett és láthatóan valami előre megtervezett feladatot vázolt fel nekik. Miután kiosztotta a „teendőket”, úgy csináltak, mintha nem ismernék egymást.

Egy női ruhás férfi fel-alá járkál, szemével fürkészi az embereket, hogy kihez mehetne oda. Minden bizonnyal szexuális szolgáltatást adna, erre utal általában az ilyen alakoknál megfigyelhető, látható helyre rögzített

kézfertőtlenítős flakon is.

A videóban felbukkan egy kölyökkutyás alak, aki az „értekezlet” után eltűnik, majd hosszas percek után újra felbukkan a metró távolabbi kijáratánál, és letelepedik az egyik oszlop mellett kéregetni úgy, mintha ő senkit sem ismerne – írják.

Egyre rosszabb a helyzet, óránként jönnek, hozzánk kuncsorogni a zűrösebbnél zűrösebb arcok. Rendőrt, közterest alig látni. Próbáljuk őket elküldeni, de mindig visszajönnek. Sokszor a vásárlókat is elüldözik”

– mondta az egyik bolt eladója a lapnak, aki szerint az Örs vezér tere lett a legszörnyűbb tér a fővárosban. Egy másik kereskedő is panaszkodott, hogy az utóbbi pár évben nagyon leromlott a tér biztonsága.

Nagyon nehéz így nap mint nap dolgozni, de sajnos meg kell szoknunk. Kéregetnek, kiabálnak, zavarják az embereket. Már 6 éve van itt üzletem, de ilyesmi az elején nem fordult elő, mára teljesen eltűnt a közbiztonság.”

Borbély Ádám a Zugló Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a Metropolnak elmondta, hogy a kerület korábbi jobboldali vezetése egyszer már felszámolta a problémát.

Rendeletben tiltottuk be a közterületen való életvitelszerű tartózkodást, amitől a közbiztonság is jobb lett. A rendelkezést viszont később a baloldali többségű testület elkaszálta. Magyarul az akkor kerületi polgármesterként tevékenykedő Karácsony Gergely „engedélyezte” a hajléktalanok közterületi lakhatását, aminek meg is lett a következménye”

– jelentette ki a Metropolnak a képviselő.

A forgalmasabb zuglói közterek, mint a Bosnyák tér, a Stadionok vagy a vasútállomás környéke is egyezést mutat az Örs terei viszonyokkal.

Forrás: 888.hu, Metropol

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató