2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Emelték a rendőrök számát az Örs vezér terén

Az Örs vezér tér nagy, forgalmas, különböző neveken és formákban 89 éve velünk élő örökség. A rendőrségnek volt ideje megtanulni a specialitásait, és korszerű válaszokat adni jellegzetességeire, hogy ne válhasson a bűnözés csomópontjává – így fogalmaz a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának vezetője. Az ezredes elmondása szerint fővárosi rendőri vezetőként ismernie kell azt a területet, ahol kollégáival dolgozik.

Korábban írtuk, hogy egy banda vegzálja a járőkelőket az Őrs vezér térnél.

A rendőrség tisztában van vele, hogy az Örs vezér téren átmenő és a téren tartózkodó tömeg vonzerővé válik azok számára, akik a közterületen töltik el az idejüket, és a csomópontot forgalmas mivolta miatt ideális adománygyűjtő területnek ítélik meg. Az Örs vezér terének közbiztonsága fölött – kiemelt események híján, általánosságban – szinkronban négy szervezeti egység őrködik. A területileg illetékes X. és XIV. kerületi rendőrkapitányságok kollektívájának munkavégzését segítik a BRFK KVFO és a Készenléti Rendőrség egységei.

A téren így állandó a rendőri jelenlét, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság most meg is emelt. Az élőerős járőrözést kiegészíti a térfigyelő kamerahálózat, amely látja és dokumentálja is a történéseket. A BKK-val együttműködésben a térről induló, oda érkező, azon áthaladó villamosokat, buszokat is ellenőrzik. A tér nagy; ha a járőrpáros az egyik részén intézkedik, értelemszerűen nem lehet jelen más pontjain, ám mindenki megnyugtatásául kijelenthető, hogy ott vannak – hangsúlyozza Wieszt Ferenc ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának vezetője.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató