2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Az ügyészség szerint ötmillióval fizetett le egy tanút Simonka György, vádat emeltek ellene

A Központi Nyomozó Főügyészség újabb korrupciós bűncselekmény miatt indult büntetőügyben emelt vádat Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, valamint társa ellen a Fővárosi Törvényszéken – írta portálunknak küldött közleményében Keresztes Imre főügyész.

A főügyész emlékeztetett, Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amely ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 2019. augusztus 21-én, 33 vádlott ellen emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

Keresztes Imre hozzátette:

a mai napon benyújtott vádirat lényege szerint, miután Simonka György – az alapügyben történt gyanúsítotti kihallgatása előtt – tudomást szerzett a szervezetten elkövetett bűncselekmények kapcsán indított őt is érintő büntetőeljárásról, ötmillió forint átadásával befolyásolta egy tanú vallomását és egy őrizetben lévő gyanúsítottat is rá akart beszélni – készpénz ígéretével – a neki kedvező vallomástételre. Az ügyészség Simonka Györgyöt két rendbeli vesztegetés hatósági eljárásban bűntettével, míg a vallomástételben befolyásolt társát vesztegetés elfogadása hatósági eljárásban bűntettével vádolja, mindkét vádlottat, mint bűnszervezetben elkövetőt

– áll a közleményben.

Egy évvel ezelőtt Simonka Györgyöt portálunk is megszólaltatta, aki kifejtette véleményét az ellene indított eljárásról: szerinte az ügyészek már 2017-ben tetten akarták érni és őrizetbe próbálták venni egy bedrótozott és rejtett kamerával felszerelt “ügynök” segítségével, de a provokáció nem sikerült, mivel ártatlan. Elmondta azt is: úgy gondolja, a vád törvénytelen, ráadásul, amikor felfüggesztették a mentelmi jogát, az ügyészek 20–30 rendőrrel gázolták le őket az otthonukban, ahol a nyomozást irányító ügyész hangosan, hogy mindenki hallja, kijelentette:

Na ide figyeljen Simonka úr, én nem vagyok a barátja, ellentétben azzal, amit ön állít! Mindenhol legyen ott, ahol azt gondolja, hogy találhatunk valamit – bár, ha akarta, már volt ideje eltüntetni bármit – mert nem szeretnék eljárási hibát elkövetni! Nem akarom, hogy megússza! Azt akarom, hogy húsz évet kapjon!

Az ügyészség szerint azonban a “gondosan előkészített, széleskörű bizonyítást tartalmazó” vádiratot a bíróság is törvényesnek találta.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató