2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Putyin: Példátlan természeti katasztrófák sújtják Oroszországot

Példátlannak nevezte szombaton Vlagyimir Putyin orosz elnök az országot sújtó természeti katasztrófákat az Interfax hírügynökség jelentése szerint.

Az orosz államfő kiemelte, hogy a hatóságoknak az érintett térségekben készen kell állniuk arra, hogy vészhelyzet esetén biztonságba helyezzék az embereket.

"Az első számú feladat at emberek életének, egészségének és tulajdonának védelme" - szögezte le Putyin.

Az orosz államfő az erdőtüzekkel összefüggésben arra figyelmezetett, hogy a füst veszélyt jelent az idős és beteg emberekre, s minimálisra kell csökkenteni a klíma szempontjából is fontos tajgában és erdőkben keletkező károkat, s tervet kell készíteni az elpusztult vagy megrongálódott házak újjáépítésére.

Az orosz erdészeti hatóságok adatai szerint

SZOMBATON 252 HELYEN ÉGETT AZ ERDŐ, ÖSSZESEN 4,2 MILLIÓ HEKTÁRNYI TERÜLETEN, AMI NAGYJÁBÓL SVÁJC EGÉSZ TERÜLETÉNEK FELEL MEG.

A legtöbb erdőtüzet Jakutföldről jelentették, az ország keleti részéből, Szibériából. Az erdőtüzek mellett az ország déli részét, a Fekete-tenger partvidékét pedig heves esőzések miatti árvizek sújtják. Hasonló természeti csapások Oroszország keleti részében is voltak.



"Ez ismét azt mutatja, hogy milyen fontos, hogy internzíven és rendszerszinten foglalkozzunk a klímakérdéssel" - jelentette ki Putyin, aki egyúttal közölte, hogy országa jelentősen csökkenteni fogja az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató