2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Angliában összevertek két buzit, de a média inkább elhallgatja, mert bevándorlók az elkövetők

Miért titkolja el a BBC egy homofób támadás részleteit? - teszi fel a kérdést Douglas Murray.

A közszolgálati média még arra sem tudja rávenni magát, hogy közölje a hír lényegét.

„Egészen sokat kell görgetni a BBC híradásában – lentről a harmadik bekezdésig –, hogy releváns információt találjunk a támadókról. Ott megtudjuk, hogy

a nyomozók szerint az autóban ülő férfiak közel-keleti vagy ázsiai megjelenésűek voltak.

Ami jelenthet sokat és keveset is. De biztosan releváns tény.

Azt várnám, hogy ha egy fekete pár esne egy rasszista támadás áldozatául, akkor mindannyian tudni szeretnénk már a híradás legelején, hogy pontosan milyen személy követte el a támadást. Ennek sok oka van, például az, hogy ha a rendőrség szeretné elkapni az elkövetőket, akkor a médiának segítenie kellene ebben. Biztosítaniuk kellene, hogy a nyilvánosság jól informált legyen, hogy segíteni tudjon a rendőrségnek úgy, ahogy tud.

Az ilyen történetek vajon a médiaellenes mudzsahedek sikerét támasztják alá? Kórházba került egy meleg pár az Egyesült Királyság második legnagyobb városában, és a közszolgálati média még arra sem tudja rávenni magát, hogy közölje azt, ami a híradás legelején kellene, hogy legyen: hogy a párt "közel-keleti vagy ázsiai megjelenésű" férfiak támadták meg.

Ez a sztori. Így kellene megírni. De a brit sajtót és médiát különböző nyomásgyakorló csoportok arra kényszerítik, hogy ne írják meg a jelentéseiket abban a stílusban, ahogy néhány éve tették volna.

Ez talán csak egy apróság. De hosszú távon nagyon is egyértelmű befolyása van arra, ahogy a nyilvánosság a tényeket kezeli és ahogy értelmezi, ami történik az országban.”

Vajon Hamilton most mit lép erre? A német válogatottnak lesz újabb akciója???

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató