2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Már civilekre lövöldöznek a tálibok - Videó

Pedig azt mondták a tegnapi sajtótájékozatójukon, hogy nem akarnak káoszt... Közben a vidám fiűk meg dodzsemeznek a vidámparkban.

Tálibok civilekre lőttek Dzsalalabadban, miután a tüntetők levették az iszlamisták zászlóját és felhúzták az afgán zászlót. Ketten meghaltak.

A tálibok állítólag civilekre nyitottak tüzet Dzsalalabad városában, és kettőt megöltek, amikor az emberek tiltakoztak az iszlamista csoport megszállása ellen, levonták zászlajukat, és az afgán nemzeti színekre cserélték azt. Szerdán a tálib fegyveresek levertek egy tüntetést a keleti Dzsalalabad városában, amely mindössze 130 kilométerre található a fővárostól, Kabultól.

A sajtóhírek – köztük az Al Jazeera – azt állítják, hogy a lövöldözésben legkevesebb két ember meghalt, további 12 pedig megsérült. A helyszínen tartózkodó újságírók szerint a város lakói közül sokan tiltakoztak, hogy Afganisztán zászlaját a tálibok zászlajával cseréljék le.

A Twitteren megosztott felvételeken tüntetők láthatók, akik az afgán állam vörös, fekete és zöld színeit lengetik, miután állítólag korábban letépték a tálib zászlót.

A Pajhwok Afghan News helyi kábeltelevízió hírügynöksége beszámolt arról, hogy több száz ember töltötte meg Dzsalalabad központjának utcáit, majd több tálib fegyveres tüzet nyitott a tüntetőkre.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató