2022. szeptember 29. - Mihály
EUR : 411.26
USD : 430.37
Időjárás ikon15°11°

Bejelentés: Soha nem látott mértékű nyugdíjprémiumot kaphatnak idén a nyugdíjasok

Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter rendhagyó módon szombaton tartott kormányinfót, melyen az afganisztáni magyar akció és a járványhelyzet mellett a gazdaságról is tett bejelentéseket.

A Kormányinfón elhangzott, hogy Afganisztánban titkos magyar katonai akció zajlik. A tájékoztatón ezen felül Gulyás Gergely beszámolt a járványügyi helyzetről is. 

Gulyás Gergely a gazdasági növekedésről is beszélt, illetve a nem várt mértékű növekedéshez kapcsolódó várható intézkedésekről.

Ahogy az ismert, a magyar gazdaság a második negyedévben minden eddiginél magasabb, 17,9 százalékos - szezonális hatásokkal kiigazítva 17,7 százalékos gazdasági növekedést produkált.

Gulyás Gergely közölte, hogy a váratlanul magas gazdasági növekedés minden jel szerint lehetővé teszi, hogy a gyermeket nevelő családok számára az átlagbér erejéig a befizetett személyi jövedelemadót 2021-re vonatkozóan visszaadják.

Illetve a mostani adatok alapján a növekedés lehetővé teszi, hogy - a mint Gulyás fogalmazott:

"eddig soha nem látott mértékű" nyugdíjprémiumot tudnak fizetni.

Ha a növekedés 4,5 százalék lesz, akkor 20 ezer forintot fizetnek, ha 5,5 százalék, akkor 40 ezret. Most hat százalék feletti növekedéssel számolnak - mondta Gulyás Gergely.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató