2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A BBC ismét elhallgatta a tényeket: a londoni antiszemita támadás elkövetője muszlim volt

 A botrányos londoni antiszemita támadásról a BBC éppen csak a legfontosabb tényezőt felejtette el megosztani:

az elkövető muszlim származását és egyértelmű iszlám szerinti öltözékét!


 
A BBC-t azzal vádolják, hogy "elhallgatta a tényeket" a londoni antiszemita támadásról készült sokkoló videón látható muszlim elkövetővel kapcsolatban - írja az RT News is.

A BBC ismét magára vonta a brit közvélemény haragját, miután beszámolt egy sokkoló támadásról, amely során egy "ortodox zsidó ruhát" viselő férfi a támadástól és ütéstől eszméletlenül esett össze, de amíg az áldozatot egyértelműen kategorizálta, addig a BBC elmulasztotta leírni támadó iszlám ruházatát.

A "támadó" szimplán "támadó" maradt.... 

A hétvégén jelentések jelentek meg arról a szörnyű és indokolatlan támadásról, amely múlt szerdán érte a 64 éves zsidó férfit, aki a londoni Stamford Hill egyik utcáján sétált.

Videókon látható az a pillanat, amikor támadója eszméletlenre kiütötte. Eltört közben az eséstől a bokája is.

A BBC tudósítása az antiszemita támadásról azonban nem aratott osztatlan sikert, mivel az országos műsorszolgáltató furcsa módon úgy döntött, hogy az áldozat zsidó öltözékét világosan leírja, de az elkövető muszlim ruházatát nem.

A BBC a támadót, aki a kabátja alatt fehér kaftánt, kufit viselt, és méretes szakállat viselt, egyszerűen "egy másik férfinak" bélyegezte, míg az áldozatot "ortodox zsidó öltözetű férfiként" írta le. A támadó öltözete más, interneten megosztott képeken sokkal jobban is látható.

Douglas Murray író azok között volt, akik kiemelték a BBC mulasztását. De míg Murray ragaszkodott a tényekhez, sokan leszögezték, hogy a BBC-nél híresek arról, hogy nem tudósítanak teljes körűen egy-egy történetről, amennyiben az iszlámról van szó.

 

 

A BBC mindig fedez bizonyos bűnözőket"

- írta egy Twitter-felhasználó, míg egy másik hozzátette: 

Bűnöző muszlimok. Tessék, kimondtam. Tudod, hogy léteznek".

Mások azt kérdezik, hogy miért kapnak a muszlimok szabad utat a médiában, azt állítva, hogy a szóban forgó írás látszólag a zsidó férfit hibáztatja a támadásért.

"Képzeljék el, ahogy leírják egy női támadás áldozatának öltözékét - "rövid szoknyát és magas sarkú cipőt viselt" - és máris felháborodás és "áldozathibáztató" vádak" jelennek meg

- tették hozzá.

Egyetlen vallás nem tehet csak rosszat a BBC szemében. Tetteik feddhetetlenek"

 - írta egy másik kommentelő, míg mások azt állították, hogy
 

A BBC abszolút "birtokolja a képmutatás szót".

 
Egy személy azt állította, hogy
 

A BBC "nyilvánvaló tények és fontos információk kihagyásával" valójában álhíreket gyárt.


"Az, hogy ebben az esetben az egyik áldozat vallására hivatkozik, de az elkövetőkre nem, megdöbbentő elfogultságot mutat" - tették hozzá.
 
Mások azt állították, hogy a BBC nem fog változtatni, mivel a látszólag muszlim vallásúak által elkövetett bűncselekményekről szóló tudósítások nem illenek bele abba a narratívába, hogy Nagy-Britannia rasszista.

Azzal, hogy a muszlim támadóra vonatkozó részleteket kihagyják, azt állították, sugallmazták és az emberek többen azt fogják feltételezni, hogy

a támadó "fehér" és "angol" volt.

Az év elején a BBC egyik riportere került forró helyzetbe, miután kiderült, hogy azt posztolta a Twitteren, hogy "Hitlernek igaza volt". Miután a BBC kirúgta, Tala Halawa, egy palesztin újságírónő a BBC-t azzal vádolta, hogy engedett az "Izrael-párti csőcseléknek".

Szóval így megy ez a fajta hírgyártás Nagy-Britanniában, a BBC háza táján!

Forrás: Rt.com nyomán Vilaghelyzete

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató