2022. június 25. - Vilmos
EUR : 399.58
USD : 380.77
Időjárás ikon30°18°

Testvéreinek nevezte a tálibokat Kanada liberális genderminisztere

„Testvéreinknek” nevezte az Afganisztán döntő részét elfoglaló tálibokat Kanada nőkért és nemek közötti egyenlőségért felelős minisztere egy virtuális sajtótájékoztatón. Pedig még az ország liberális kormányfője, Justin Trudeau is terroristának bélyegezte a Korán nevében elkövetett kegyetlenkedéseiről híres csoportot.

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy szóljak testvéreinkhez, a tálibokhoz”

– mondta Maryam Monsef szerdai videóbeszédében.

Hozzátette: „Felszólítjuk önöket, hogy azonnal vessenek véget az erőszaknak, a népirtásnak, a nőgyilkosságoknak, az infrastruktúra lerombolásának, beleértve a műemlék épületeket is” – számolt be a Toronto Sun című kanadai hírportál.

„Felszólítjuk önöket, hogy azonnal térjenek vissza a békefenntartó asztalhoz, a megtárgyalt békeszerződéshez, és biztosítsák, hogy a nők és a kisebbségek hangja érdemben részt vegyen ebben a vitában” – folytatta.

A Toronto Sun felhívta a figyelmet, hogy Monsef beszédét előre megírták, az nem egy fejből elmondott nyilatkozat volt.

Nem ez az első alkalom, hogy a kanadai genderminiszter a tálibokra utalva használta a testvéreink kifejezést. Ezen a héten már kétszer megtette ezt, például amikor arra utalt, hogy a tálibok hogyan legalizálhatják a hatalmukat Afganisztánban.

Erin O'Toole, a kanadai konzervatív párt vezetője rosszallásának adott hangot a miniszter suta megfogalmazása kapcsán.

„A Trudeau-kormány által használt nyelvezet teljesen elfogadhatatlan. Azokra a nőkre és lányokra gondolok, akik veszélyben vannak”.

O'Toole szerint a kanadaiak olyan kormányt érdemelnének, amely kiáll az értékeik mellett, de a Trudeau-féle liberálisok szerinte ezt nem teszik meg.

A liberális Monsefet sokáig úgy emlegették, mint Kanada első afgán származású parlamenti képviselőjét, amíg be nem ismerte, hogy valójában Iránban született.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató