2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Csekk Katalin botrányos cégügyei: százmilliós adótartozások és bedöntött cégek

A momentumos 'politikusnő' korrupciós ügyéről ír új részleteket a Kontra.

Cseh Katalin lebukott: egy oknyomozó portál, a Bennfentes.net megírta, hogy a momentumos politikus családi cége, valamint a hozzájuk lazán kapcsolódó cégek együttesen 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi közbeszerzést nyertek el. A cikkekből az is kiderült, hogy még a fideszes Ferencvárosi Önkormányzat pénze sem volt büdös a politikai pályára lépése óta folyton csak a fideszes korrupcióval és az EU-s pénzcsapok elzárásával kampányoló Cseh Katalin családi cége számára.

A legszebb az egészben, hogy

KATKA 2013 ÉS 2018 KÖZÖTT MAGA IS VEZETTE, ÉS TULAJDONOSKÉNT IS ÉRDEKELT VOLT A BOTRÁNNYAL ÉRINTETT PANNÓNIA NYOMDA KFT-BEN.

A céget a momentumos politikus édesapja, Cseh Tibor alapította, és ő volt az első tulajdonos is.

Ha alaposabban utánanézünk Cseh Katalin édesapja egyéb céges érdekeltségeinek, azt is látjuk, hogy a magát az átláthatóság és tisztesség élharcosának beállítani szándékozó politikus és családja céges működése a mintapéldája az adóelkerülő üzletelésnek. Cseh Tibor és üzlettársai több cégben halmoztak fel akár 100 millió forint feletti adótartozást, majd ezután - javarészt felszámolással - bedöntötték a vállalkozásokat. Részletek a Kontra cikkében.

Forrás: Origo, Kontra

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató