2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

A székelyek nem felejtenek: a "románozó" Sebestyén Balázst nem látják szívesen Csíkszeredán

A Rádió 1 reggeli műsora, a Balázsék szeptember 3-án Csíkszeredából, egész pontosan a város főteréről, a Szabadság térről közvetítette volna az adását. A Rádió 1 ennek érdekében még nyár elején kereste meg Csíkszereda önkormányzatát, és úgy tűnt, minden sínen van.

„Balázsék műsora jelenleg Magyarország legnagyobb hallgatottságú reggeli adása, ezért mi óriási lehetőséget láttunk abban, hogy 4 órán át Erdélyről, Székelyföldről és Csíkszeredáról beszéljenek benne, és ezáltal az itteni magyarok, székelyek élete, világa eljusson olyan anyaországi magyarok otthonaiba is, akik ritkábban hallanak rólunk" – írta a városháza a közösségi oldalán.

Nem számoltak azonban azzal, hogy a székelyek emlékeztek még Sebestyén Balázs egy korábbi szerencsétlen elszólására, amiért támadást indítottak ellene a közösségi oldalakon. A rádiósok a Transindex cikke szerint attól tartottak, hogy a háborgók a szabadtéri felvételt is megzavarhatták volna, ezért inkább lemondták az adást.

Az eset pedig, amire a kommentelők még jól emlékeztek, egy évekkel ezelőtti adás volt, amelyben

a műsorvezető egy erdélyi magyar betelefonálót arra kért, hogy köszönjön el az anyanyelvén is, arra gondolva, hogy románul teszi majd.

Sebestyén elmondta, már akkor rájött, hogy mekkorát hibázott és elnézést is kért a betelefonálótól, és ezúttal is „rettenetes, béna, ostoba, szerencsétlen elszólásnak” nevezte az esetet.

A székelyföldi műsorvezetést nem vetették el teljesen, de a mostani kifogások miatt későbbre halasztják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató