2022. június 24. - Iván
EUR : 399.58
USD : 380.77
Időjárás ikon30°18°

Budai Gyula költségvetési csalás miatt feljelentést tett Csekk Katka ellen

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt feljelentést tett Cseh Katalin momentumos EP-képviselő ellen Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.A kormánypárti politikus csütörtökön az MTI-nek elmondta: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságál tett feljelentést a Cseh Katalinhoz köthető cégek állami támogatásával kapcsolatban.
    
A fideszes képviselő szerint a feljelentés mellé csatolt dokumentumok - cégkivonatok, tulajdoni lapok és támogatási szerződések  - egyértelműen igazolják, hogy a Cseh Katalinhoz kapcsolható céghálózat nem arra a célra a használta fel az állami és európai uniós támogatást, mint amire a pályázatokat benyújtotta.
    
Hangsúlyozta: az érintett cégek koncepciója az volt, hogy minél nagyobb támogatási intenzitású térségben - így például a leghátrányosabb nógrádi kistérségben - nyújtsanak be pályázatot, így minél nagyobb állami támogatást szerezzenek meg, majd mindenhova ugyanazt a projektet jelentették le, a beruházások azonban nem valósultak meg. Vagyis a megnyert pénzt nem a projektekre fordították, de hogy hová, azt majd a nyomozó hatóság kideríti - tette hozzá.
    
Budai Gyula elmondta azt is: Cseh Katalin 2018-ig volt tulajdonos és ügyvezető a cégekben, az érintett pályázatokat viszont ezt megelőzően, 2016-ban és 2017-ben nyújtották be, a megvalósítási határidő pedig 2020-2021 volt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató