2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Nyócker: Migránsok képeiből nyílt kiállítás a Polgármesteri Hivatalban

Mivel Pikó András az év elején bezáratta a Józsefvárosi Galériát, így – jobb híján – a Polgármesteri Hivatalban került sor A jövő vásznai című kiállításra, amelyen migránsok által készített festmények tekinthetők meg. A megnyitón – amelyen a képek tanúsága szerint főként hivatali dolgozók vettek részt – a polgármester a befogadás fontosságát emelte ki.

Az utóbbi időben szinte nem telik el hét, hogy ne lenne valamilyen migránssokhoz kapcsolódó program, amit Józsefváros baloldali vezetése támogat. Korábban az illegális migrációt pozitív színben feltüntető sétát, majd bevándorlókkal közös főzést, illetve legutóbb érdektelenségbe fulladt kerékpáros tanfolyamot patronált az önkormányzat.

Szeptember 2-án pedig a She 4 She Egyesület és a Magyar Helsinki Bizottság által szervezett festménykiállításnak biztosítottak helyszínt. Mivel az önkormányzati fenntartású Józsefvárosi Galériát már év elején bezáratta a polgármester, ezért a képeket a Polgármesteri Hivatal folyosóin helyezték el. Az eseményről az önkormányzat honlapja is beszámolt: a közzétett fotón jól látható, hogy a programon többségében a hivatali dolgozók vettek részt, ami után joggal merül fel a kérdés, hogy vajon önszántukból, vagy ki lettek oda rendelve, hogy legyen valaki a képen?

Pikó András megnyitóbeszédet is tartott, büszkeségét fejezve ki, hogy október 15-ig ott lesznek kiállítva a képek, ami – szerinte – Afganisztán jelenlegi helyzete miatt még aktuálisabb.

„Remélem, hogy a kiállítással az önkormányzat dolgozóit, Józsefváros érdeklődő lakosait és a kiállítás más látogatóit közelebb tudjuk hozni a menekültek és a bevándorlók tapasztalataihoz, és ahhoz az emberséget, befogadást képviselő eszmeiséghez, amit mi itt vallunk, és ami hitem szerint Józsefváros egészét is jellemzi”

– fogalmazott.

A kiállítás csak előzetes regisztrációt követően látható.

Forrás: Hírnyolc

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató