2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Jeszenszky Géza: Schmidt Mária rossz hírét kelti a magyaroknak

„A levél azoknak a formai követelményeknek sem felel meg, amelyeket egy szövetséges nagyhatalom első emberéhez címzett levélben illik betartani” – mondta Schmidt Mária Boris Johnsonnak írt leveléről Jeszenszky.

Jeszenszky Gézát kérdezték a Klubrádióban az elmúlt napok történéseiről. A volt külügyminiszter szerint rossz hírét kelti a magyaroknak Schmidt Mária nyílt levele, amelyet Boris Johnsonnak írt a múlt héten.

Emlékezetes: Schmidt Mária a magyar–angol vb-selejtezőn történtekre reagálva azt írta Boris Johnsonnak, hogy „egy kis, széteső ország élén áll”, ezért inkább „söprögessen a saját háza táján”.

Jeszenszky Géza a levélről azt mondta, hogy az nem egyszerűen udvariatlan, hanem

szó szerint bárdolatlannak nevezhető.

Mindeközben a levél azoknak a formai követelményeknek sem felel meg, amelyeket egy szövetséges nagyhatalom első emberéhez címzett levélben illik betartani – vélte.

„De a legnagyobb baj az, hogy nem egy magánember vagy rosszul tájékozott történész írta a levelet, hanem egy, a magyar kormányhoz közel álló tisztviselő” – mondta Jeszenszky Géza, aki hozzátette: „odamondani valakinek nem politika és nem diplomácia”.

Jeszenszky elárulta, bízik abban, hogy a címzett nem kapja meg a levelet, mert ha így történik, akkor az az egész országnak rossz hírét kelti majd. 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató