2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Rasszizmus miatt indított eljárást a FIFA egy lengyel focistával szemben

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot indított a Lengyelország-Anglia vb-selejtező miatt, ahol az angolok állítása szerint az egyik lengyel játékos rasszista mondattal sértegette Kyle Walkert.



Felvezetésében és az utóéletében a varsói meccs hasonlított az angolok budapesti fellépésére, ahogyan a Puskás Arénában, úgy Lengyelországban is hangosan kifütyülték a térdelő a szolgalelkű angol focistákat, a FIFA pedig akkor is vizsgálatot indított a mérkőzésen történtek miatt.

A varsói meccs első félidejének végén az angolok szerint a Walkerrel vitába keveredő Kamil Glik rasszista mondatot intézett a védőhöz, ami miatt az angol szövetség képviselői panaszt tettek a negyedik játékvezetőnél a szünetben.

Volt némi csetepaté, majd később kezet akartam fogni Walkerrel, de nem fogadta el a békejobbom. Ment a verbális adok-kapok, de semmi komoly nem történt

– magyarázta Glik, aki sárga lapot kapott az esetnél, csakúgy, mint a Walker védelmére kelt Harry Maguire.

A lengyelek csapatmenedzsere, Jakub Kwiatkowski azt nyilatkozta, mindenben együttműködnek a FIFA-val, de tagadta, hogy bármi rosszat tettek volna a hazai játékosok. A varsói meccsen a lengyelek a hosszabbításban mentettek pontot Damian Szymanski fejesgóljával.

A csoportot négy körrel a vége előtt Anglia vezeti 16 pontjával, Albániának 12, Lengyelországnak 11, Magyarországnak 10 pontja van.

A Guardian liberális munkatársa pl. amiatt panaszkodtak, hogy a lengyel operatőr csak szőke lengyel gyerekeket mutatott a Lengyelország - Anglia találkozón. A bejegyzést eltávolították, de az internet nem felejt:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató