2021. október 17. - Hedvig
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

Homofób matricák miatt nyomoz a belga rendőrség

A belga szövetségi rendőrség hétfőn nyomozást indított a Belgium flamand régiójában található nagyvárosok, Antwerpen és Gent közterein kiragasztott LMBTI-ellenes matricák elhelyezése miatt – jelentette hétfőn a The Brussels Times című belga hírportál.

 

A matricákon az LMBTI-közösséget szimbolizáló szivárványos zászló egy fekete csíkkal áthúzva, és „csak a normálist” szöveggel keretezve látható. A falragaszokról több LMBTI-aktivista tett hivatalos bejelentést a rendvédelmi szerveknek. A flamand rendőrség szóvivője megerősítette, hogy az úgynevezett sokszínűségért felelős egységük folytatja a nyomozást, továbbá feljelentés is készül gyűlölet-bűncselekmény és vandalizmus vádjával.

Holland sajtóközlések szerint, hétfőn a rotterdami rendőrség ugyancsak nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen,

akik hétvégén homofóbnak tartott feliratokkal rongálták egy melegjogi szervezet irodaházát. A szervezet elnöke szerint a támadás a Rózsaszínű Elvtársak nevű, melegekkel szimpatizáló egyesület megalakulásával függ össze. A múlt hónapban a Rózsaszínű Elvtársak alapítójának rotterdami edzőtermében gyújtogatás történt és az épület falára homofób jelzőket firkáltak.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató