2021. október 25. - Bianka, Blanka
EUR : 363.24
USD : 312.01
Időjárás ikon13°

Varga Judit: Magyarország tovább küzd azért, hogy Európa visszatérjen a helyes pályára

Rossz hírünk van a minket bírálók számára: soha nem adjuk fel

- írja az igazságügyminiszter a Facebook-oldalán. Varga Judit szerint “agresszív kampányra kell készülnünk”.

Magyarország tovább küzd azért, hogy Európa visszatérjen a helyes pályára – idéz Varga Judit a Facebook-oldalán a spanyol El Correo de España lapnak adott interjújából (amit mint írja, “nagy örömére Szlovéniától, Olaszországon keresztül Franciaországig, valamint Németországtól Lengyelországig több helyen is közzétettek).

A migrációval kapcsolatban hangsúlyozta a kormány hosszú éve változatlan álláspontját.

“Nem fogunk engedni a nyomásnak sem határainkon, sem a brüsszeli tárgyalóasztalnál”

- szögezi le a miniszter.Mint írja, továbbra is vannak olyan hangok, “amelyek büntetni akarják a magyarokat csupán azért, mert nem állunk be a balliberális fősodorba. Perre mennek ezért még az Európai Bizottsággal is, miközben elsiklanak az olyan valós problémák mellett, mint a bővítéspolitika fáradtsága” - teszi hozzá.

Varga Judit kitért a gyermekvédelmi törvény miatt indított “nemtelen támadásokra”. Hangsúlyozza, hogy a törvény összhangban áll valamennyi uniós értékkel, “Brüsszelnek pedig meg kell értenie, hogy nem lépheti át saját, a Szerződésekben is lefektetett hatáskörét csak azért, hogy Magyarországot térdre kényszerítse”.

Arról, hogy az Európai Parlament az azonos neműek házassága mellett foglalt állást, itt számoltunk be.

Varga Judit a posztjában azt írta, hogy a párbeszédre nyitott marad a kormány, a kölcsönös tiszteletet azonban mindig elvárjuk! - kijelentve: “Brüsszel megpróbál majd beavatkozni a magyar választásokba, ez kétségtelen. Agresszív kampányra kell készülnünk, azonban a tények és a számok minket igazolnak minden tekintetben, legyen szó a gazdaságról vagy az oltási programról” - teszi hozzá.

Szóba került az “Európai Egyesült Államok” szépen csengő, azonban alattomos birodalmi szándékot leplező eszméje is a Varga Judit által idézett interjúban, ami ellen szerinte “már több országban is fellépést sürgetnek a különböző pártok”.

Az alapító atyák által elképzelt Európához pedig még nem késő visszatérni, ezért vagyunk mi magyarok az egyik legaktívabb részesei az Európa jövőjéről szóló konferenciának! Kontinensünk sorsa rajtunk is múlik, ne féljünk hát cselekedni! - írja az igazságügyminiszter a Facebookon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató