2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Pusztítsd a szörnyet! - tiltakoznak Pécsett a Pride ellen

„Pusztítsd a szörnyet!” - Ez szerepel azokon a matricákon, amelyek Pécs belvárosában tűntek fel péntekre virradóra. Az alkotó fel is sorolja, kit/mit kell elpusztítani: LMBTQ+, ateizmus, marxizmus, liberalizmus, feminizmus, gender. A matricákról a bahir.hu készített képeket.

Az egészen biztos, hogy nagymúltú, befogadó, sokszínűségére büszke városunk közössége nem tűri el, hogy az utcáin ocsmány, gyűlöletkeltő plakátok jelenjenek meg” - írja Péterffy a közleményében.

Mint ismert, a pécsiek többsége nem tartja jó ötletnek a szombati rendezvényt, ennek ellenére erőlködnek a balliberálisok.

Szombaton lesz az első olyan Pride-felvonulás Magyarországon, amit nem Budapesten tartanak meg. De nem csak a Pride szervezői készülnek, a Mi Hazánk Mozgalom és a Betyársereg, illetve Kővári János, a Fidesz–KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület önkormányzati képviselője is ellendemonstrációt jelentett be szombatra.

„A pécsiek többsége nem kér a provokációból! A baloldali városvezetéssel ellentétben Mi kiállunk a hagyományos Családi Értékek mellett!”

– fogalmaz Facebook-posztjában Kővári. A Szabad Pécs cikke szerint a rendőrség fokozott erővel készül a hétvégi eseményre, a fél belvárost lezárják délután.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató