2021. október 16. - Gál
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon15°

Szijjártó Péter: Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen

Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen - közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebookon.

Romney, Utah állam republikánus szenátora az amerikai alkotmány napján tartott ünnepi beszédet még pénteken, majd hosszan sorolta, milyen problémákat lát Magyarországon: többek között cenzúráról és korrupt vagyonkezelésről beszélt.

„Orbán cenzúrázza a médiát az országában, figyelmen kívül hagyja a nép akaratát a választásokon, vagyont halmoz fel magának és a haverjainak. 

Magyarország a fejlett világ legkevésbé szabad, legkevésbé demokratikus országai közé tartozik”

– hangzott el Romeny-tól. A politikus utalt Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjújára is: szerinte „egy híres tévés azért utazott Magyarországra, hogy Orbán Viktort mint követendő példaképet magasztalja”

Szijjártó Péter bejegyzésében kifejtette, az amerikai szenátor azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról,amely történetesen nem esett egybe a liberális mainstream hazánkkal szembeni hazugsághadjáratával".

Kiemelte,

Mitt Romney a kormányt azzal vádolta, hogy a népakarattal szemben kormányoz,

"holott a népakarat a választáson fejeződik ki, márpedig mi egymás után háromszor kaptunk kétharmados felhatalmazást egy olyan választási rendszerben, ahol mindenkinek egyenlő súlyú szavazata van, függetlenül a lakóhelyétől".

"Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!"- zárta üzenetét Szijjártó Péter.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató