2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Moslék: Legyőzték az offshore-botrányos, kuplerájos Ráczné Földi Juditot Fejér megyében

Fejér megye 1. számú választókerületében Márton Roland ügyvéd, önkormányzati képviselő, az MSZP-Párbeszéd jelöltje nyert, akit az LMP és a Momentum is támogatott, megválasztása esetén pedig a szocialista frakciót erősíti. Ő 3057 szavazatot kapott,, az offshore-botrányos, kuplerájt üzemeltető DK-s, de a Jobbik által is támogatott Ráczné Földi Judit 2440 szavazattal a második lett.



Fejér megye 1. számú választókerülete lényegében Székesfehérvár városát fedi le. 2018-ban itt a fideszes Vargha Tamás győzött a szavazatok 47,2 százalékával, az ellenfeleire adott szavazatok megoszlottak a baloldali összefogás színeiben már akkor is induló Ráczné (31 százalék), illetve a jobbikos (13,9 százalék) és LMP-s (6 százalék) jelöltek között.

A választókerületi versengés országos szinten egyértelműen Ráczné Földi Judit offshore-botránya miatt került az érdeklődés középpontjába. 

Ráczné a tények ellenére kategorikusan letagadta az egészet, és pártja is kiállt jelöltje mellett „lejárató kampány”-nak minősítette az egészet. Később azután Ráczné módosított az álláspontján, és hirtelen eszébe jutott, hogy 2010 óta valóban képviselő, de nem tulajdonos, csak ezt hibásan jegyezték be. A mai hírek szerint, kuplerájt is üzemeltetett a DK-s.

Az ügyet az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) is tárgyalta, amelyben az ellenzéki pártok képviselői elutasították az etikai panaszt, a DK és a vele szövetséges Jobbik nemmel szavazott, a többiek tartózkodtak, vagy támogatták a indítványt. A Márton Roland mögött álló Párbeszéd a Tóth Csaba mögüli kihátrálást követően a többi pártot is felszólította a vállalhatatlan jelöltektől való „megtisztulásra”, beleértve Rácznét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató