2021. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 364.35
USD : 321.69
Időjárás ikon

Finn, holland és amerikai pénzen toboroz gyakornokokat a Telex

Elindult a jelentkezés a portál külföldről fizetett gyakornokprogramjára.

Gyakornoki programot hirdetett a Telex, mint írták,

Magyarországon rossz bőrben van a szabad sajtó,”

továbbá „az elmúlt tíz évben egyre csökkent a hatalmat korrekten ellenőrző szerkesztőségek száma”.

A felhívásban azt írják: gyakornokprogram létrejöttéhez hozzájárult az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége, a Holland Királyság budapesti nagykövetsége, valamint a finn Helsingin Sanomat Foundation.

Finn pénz, finn sajtóviszonyok?

Külön kiemelendő az utóbbi, azaz a Helsingin Sanomat Foundation, amely a finnországi médiapiac négy nagy szereplőjének egyike az YLE, az Alma Media és az Otava mellett. A négy szereplő az egyes médiapiaci szegmensekben (tv, rádió, nyomtatott sajtó, internetalapú tájékoztatás) a fogyasztók 59-97 százalékát éri el.

A Sanoma portfóliónál az elérési index hetente a teljes finn lakosság 95 százalékát fedi le.

A European University Institute médiapluralizmussal és médiaszabadsággal foglalkozó központja (Centre for Media Pluralism and Media Freedom) az Európai Unió által is támogatott Media Pluralism Monitor projekt keretében végzett legutóbbi, 2017-es felmérése szerint Finnországban a médiapiaci koncentrációra, a médiatulajdonosi viszonyok átláthatóságára és a szerkesztői tartalom kereskedelmi/tulajdonosi befolyásolására vonatkozó indikátorok is nagyon magas kockázatot mutatnak. 

A Sanoma-csoportot többször érte olyan vád, hogy túlzott hírközlési központosítást hajtanak végre. A Sanoma birtokolja Finnország legnagyobb újságjait: Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Sanoma Lifestyle, Nelonen Media, Sanoma Digital Finland.

Forrás: Mandiner

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató