2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Sadiq Khan azt állítja, bőrszíne és vallása miatt állandó rendőri védelemre szorul

A londoni közbiztonsági helyzet miatt gyakran kritizált polgármester védelméről tizenöt rendőr gondoskodik.

London polgármestere arról beszélt a Munkáspárt éves kongresszusán, hogy halálos fenyegetéseket kap, mióta 2016-ban hivatalba lépett – írja BBC. Azt is állítja, hogy a munkáját érintő rengeteg gúnyolódás miatt stábját pszichoterapeuták segítik.

Sadiq Khan állítása szerint bőrszíne és vallása miatt szükséges a rendőri védelem, amely azt is magában foglalja a polgármester szerint, hogy semmit nem csinálhat spontán módon. Emiatt a BBC szerint kritika is érte Khant, amikor egy háromautós konvojjal ment sétáltatni kutyáját. 

Nem szép dolog, amikor lehordanak a sajtóban. Képzeljék csak magukat a feleségem, a lányaim, vagy az anyukám helyébe”

– mondta Khan.

„A terror a nagyvárosi élet része”

Az Evening Standard egy tavaszi kutatása szerint Londonban a legfőbb problémát a késes támadások jelentik, a polgármesternek kezdenie kell valamit a kialakult helyzettel. A kutatás 1005 szavazókorú felnőtt bevonásával készült, 52 százalékuk válaszolta azt, hogy először a késes támadásokat kell visszaszorítani a fővárosban. 37 százalékuk válaszolta azt, hogy olcsóbb lakásokat kell teremteni, 35 százalékuk pedig azt tartotta legfontosabbnak, hogy újranyisson London a koronavírus-járvány után.

A lap emlékeztet: 2016 májusától – azaz Khan hivatalba lépésétől – egészen a járvány kitöréséig 60 százalékkal nőtt a késeléses bűnesetek száma. Bár a londoni rendőrség kimutatása szerint a márciust megelőző 12 hónapban az ilyen típusú bűncselekmények száma 33 százalékot esett, de ez sokkal inkább a járványnak tudható be, mint Khan munkásságának.

Érdemes megemlíteni Khan többször is idézett mondatát, mely szerint a terrortámadások a „nagyvárosi élet szerves részei”.

Attól tartok hogy Londonnak, New Yorknak, és más nagyvárosoknak mindig készenlétben kell lenniük egy ilyen támadásra”

– vélekedett Sadiq Khan.

London polgármestere ezt az Evening Standardnak nyilatkozta még 2016 szeptember 16-án, amikor New Yorkban három pokolgép robbant fel. A terrortámadásban 31 ember sérült meg, halálos áldozata viszont nem volt a robbanásoknak.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató