2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Tagesspiegel: Magyarország túl sok támogatást kap Németországtól

A cikk szerzője az a Vay Blanka, aki környezetvédelmi aktivistaként, a Greenpeace szóvivőjeként, az LMP, valamint civil szervezetek tagjaként jelent meg korábban a nyilvánosság előtt Vay Márton néven.

A Tagesspiegel cikket közölt Vay Blanka tollából, aki egykor a Greenpeace szóvivőjeként és kommunikációs vezetőjeként tevékenykedett Magyarországon, majd négy barátjával megalapította a Zöld Pártot, amely hosszú ideig jelen volt a parlamentben. Azonban Orbán Viktor kormányzása alatt sok minden megváltozott: nőtt az általános frusztráció, a türelmetlenség és fokozódott a gyűlölet – írja a szerző, aki az utóbbi években transz aktivistaként vált ismertté.

Hét éve Németországban él ugyan, a cikkben azonban megnevez több okot, amiért „dühös” Németországra: a német autógyárak túlzott jelenléte Magyarországon, az államtól kapott temérdek anyagi támogatásuk, az Audi gyárépítése természetvédelmi területen és a Deutsche Telekom.

Vay szerint talán képesek lennének az emberek újraépíteni a demokráciát és a jogállamiságot Magyarországon, ha Orbán Viktor nem kapna rendszeresen támogatást Németországtól. Szerinte „a jobboldali populizmus vírusa” egész Európát veszélyezteti – hívja fel végül a figyelmet.

 

(mandiner.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató