2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

"Nincs hálózat": nemzetközi szólásszabadság díjat kap Molnár Áron

Molnár Áron színművész-aktivistának (értsd: ellenzéki megmondóember) , a noÁr projekt vezetőjének is megítélték a szólásszabadságért küzdő dalszerzők legelismertebb nemzetközi díját, az Tenco-díjat (Premio Tenco) egy tavaly alapított kategóriában.



2020-ban a Premio Tenco úgy döntött, hogy új díjat alapít, amelyet a Yorum csoport emlékének szentel, amelynek három tagja hosszú éhségsztrájk után halt meg az Erdogan-féle törökországi cenzúra és elnyomás elleni tiltakozásul. A díj célja, hogy elismerje azt a sok művészt világszerte, akik zenéjükkel és művészetükkel a szólásszabadság és az emberi jogok védelmében küzdenek. 2020-ban a Yorum-díjat Ramy Essam egyiptomi énekes-dalszerző és zenész, a 2011-es forradalom hangja, az al-Szíszi rezsim elnyomásának száműzetésből éneklője kapta.

Molnár Áron részt vesz a Premio Tenco 2021-en, ahol a Yorum-díjat veheti át. Molnár a híres sanremói Ariston Színház színpadán lép fel október 23-án este, a fesztivál idei kiadásának záróestjén.

A noÁr projekt Molnár elmondása szerint „A pártpolitikától függetlenül (hahahaha - a szerk.) azért küzd, hogy az emberek egy tudatos, cselekvő társadalmat alkotva egy szabadabb és nyitottabb országban éljenek”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató