2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Híradó szerint az Állami Számvevőszék élére távozik a Médiahatóság elnöke

A Híradó információi szerint Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját. Az M1 úgy tudja, hogy Karas Monika utódja a médiahatóság élén Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz.

Lemondott Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke. A híradó információi szerint Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját, míg utódja Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz.

Karas Monikát 2013. augusztus 19-én nevezték ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökévé. Az Országgyűlés 2013. szeptember 9-én 248 szavazattal kilenc évre választotta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának elnökévé, mandátuma így jövőre járt volna le. Karas Monika kinevezése előtt ügyvédként tevékenykedett, Orbán Viktort is védte az Élet és Idalommal szembeni perben. 

Koltay András a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi kara és 2018 óta a Nemzeti Köszszolgálati Egyetem rektora. 2010 októbere óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja. Szintén jogász végzettségű: LL.M. (Master of Law) fokozatot szerzett 2007-ben a University College Londonon, korábban pedig a strasbourgi Emberi Jogok Nemzetközi Intézetében folytatott tanulmányokat. PhD-fokozatát 2008-ban szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán, legfőbb kutatási területei a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok kérdéseihez kapcsolódnak. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató